Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya trenden: Pigga upp trista naglar med nail slugging

10 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotograflos muertos crew & Burst, båda pexels
kvinna med modern swirl manikyr
Det här smarta knepet räddar allt från spruckna nagelband till naglar som lätt flisar sig över en natt.
Annons

Hört talas om slugging? Det började som ett viralt beauty hack på Tik Tok där torr hud behandlades med ett tjockt lager vaselin som fick sitta på över natten. Resultatet? Återfuktad och plumpad hud. Låter det kletigt? Det stämmer. Men är du nyfiken på hur det går till kan du läsa mer om slugging för huden här. Nu finns slugging-versioner också för håret men den allra senaste varianten vi nosat upp riktar in sig på torra nagelband och naglar som lätt flisar och skivar sig. Det bästa? Den både fungerar och är väldigt enkel att göra.

Varför ska du testa slugging på naglarna?

Precis som slugging för huden så handlar det här om att låsa in fukt och näring så att det stannar där det gör mest nytta. Du skapar en miljö där naglar och nagelband kan återhämta sig och komma i form. Det kan verkligen vara något att testa om dina naglar och nagelband känns extra skruttiga för tillfället. Kanske har du haft akryl på eller lekt med så kallade press-on naglar. Båda dessa kan skada naglarna. Med så mycket fokus som det är på nageltrender just nu och så många fina lacker det finns kan det kännas extra trist att inte ha sina tio i bästa skick.

Hur går nagel-slugging till?

kvinna med en burk balm för huden

Bäst görs detta på kvällen så att produkterna kan få jobba ostört medan du sover. Vaselin blir väldigt kletigt och du får jobba länge innan allt tagits upp av huden. Istället förespråkar vi att du använder en nagelolja tillsammans med en handkräm eller ett reparerande balm. Vissa menar att du ska först masserar in oljan på nagelbanden och över naglarna och sedan använder kräm eller balm medan andra tycker att det är mycket bättre att ha olja som sista steg då det förseglar kuren. Det ger en otroligt återfuktande och mjukgörande cocktail som gör både naglar och nagelband gott. Låter det krångligt? Mixa de två. Resultatet blir ändå mycket bra. Vill du boosta effekten? Dra på ett par bomullsvantar innan du släcker lampan för natten.

Annons

3 x perfekta produkterna för nagel-slugging

Att köra en skön nattkur med nail slugging behöver inte ens bli dyrt. Kolla här!

nagelolja från depend

Myrra & Avocado Nagelolja från Depend är formulerad för att stärka torra, flisiga och sköra naglar men förbättrar också kvaliteten på nagelbanden. Den innehåller olja från avokado och oliv samt myrra. En flaska kostar 79 kr/5 ml och du hittar den här (reklamlänk).

multifunktionellt balm från decubal

Lips & Dry Spots Balm från Decubal är en budgetklassiker som räddat många spruckna läppar men den fungerar även utmärkt att massera över naglarna. Den lindrande och mjukgörande salvan innehåller bland annat lanolin. En tub kostar 69 kr/30 ml och den finns här. (reklamlänk)

handkräm med ceramider

Vill du smörja in hela händerna (gärna med en droppe olja på huden först) och föredrar därför något som är lite lättare i konsistensen än ett balm är en av redaktionens handkräms-favoriter i budgetklassen CeraVes behagliga och parfymfria Reparative Hand Cream. Den bjuder på hudförbättrare som ceramider och hyaluronsyra. Den kostar 99 kr/100 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons