Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så funkar trendiga hudvårdstricket slugging

16 jan, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
kvinna som checkar sin hy i spegeln
Det smarta men något märkliga knepet för alla med torr hy.
Annons
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskneBrand logo
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

Har du hört talas om slugging? Om du inte hänger på TikTok eller följer den svenska skinfluencern Leyglow är risken stor att du missat den här hudvårdstrenden. Men faktum är att detta begrepp har varit en av de stora snackisarna bland hudvårdsfantaster de senaste månaderna. Så vad är det och passar den här knasiga grejen alla?

Detta är slugging

Den här mycket märkliga hudvårdstrenden kommer ursprungligen från K-beauty världen. Det handlar om att ladda upp en rejäl mängd med vaselin eller annan petrolatum-baserad produkt på huden som sista steget i din rutin. Det kan låta märkligt med tanke på vilket dåligt rykte den här typen av produkt har fått de senaste åren. Man menar dock att det ska stärka barriären genom att låsa in all fukt medan du sover. De som förespråkar den menar att slugging gör huden härligt plumpad, snyggt lystrig och rejält återfuktad lagom till du vaknar. Vissa menar att du till och med kan få en nästan glaserad glow-effekt.

Annons

Så går slugging till

Efter att du tvättat ansiktet på kvällen och applicerat din vanliga hudvård är det dags att lägga på din slugging-produkt. Tänk tunt lager, du behöver verkligen inte mycket för att få effekt. Vänta sedan gärna minst en halvtimme innan du hoppar i säng för att inte kleta ner hela kudden.

Vem passar det?

Att täcka huden med ett ogenomträngligt lager av vaselin som gör att den inte kan andas är inte något vi rekommenderar om du t ex lätt får igentäpptheter, har fått maskne eller har kombinerad till fet hy. Har du dock supertorr hy, t ex efter månader av vinterkyla, kan du definitivt testa. Det kan även fungera om du har torr mogen hy eller lider av eksem i ansiktet. Använd inte varje kväll eftersom för frekvent slugging-applicering kan ge milier. Kör istället som punktinsats någon gång då och då. Vill du inte täcka hela ansiktet så fungerar det också med en mer partiell slugging.

hudbalm som passar för slugging

Tips på produkt som fungerar till slugging är såklart klassiska Vaseline men vi skulle ändå tipsa om att testa Eucerins sköna Aquaphor Healing Ointment som också innehåller andra vårdande ingredienser. En tub kostar 69 kr/45 ml och finns här (reklamlänk).

Har du torr vinterhy men tänker att slugging inte för dig? Då ska du spana in de här tipsen!

Annons