Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Därför valde Jane Fonda att sluta färga håret

24 feb, 2022 
AvSandra Skarin
FotografTT
Skådespelerskan Jane Fonda tröttnade på lägga ner tid och pengar på att färga håret.
Nu väljer hon att behålla sitt gråa hår istället och klippa en kortare frisyr.
Annons
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vattenBrand logo
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vatten

Jane Fonda är känd för sitt blonda hårsvall men har nu börjat omfamna och framhäva sitt naturliga gråa hår. När skådespelerskan gästade Ellen DeGeneres tv-show, berättade hon om sina känslor för det:

– Jag kan säga dig, jag är så nöjd att jag låtit det bli grått. Det räcker med bortkastad tid, spenderande pengar och färgbehandlingar– jag är färdig med det nu.

Det tog Janes frisör Jack Martin sju timmar att förvandla henne från varm blondin till kall silverräv. Inspirationen var henne "salt & peppar-rötter", det vill säga kombinationen och mixen av mörka och gråa/vita hårstrån.

"Målet var att överraska alla med en kall silvrig, blond nyans på Oscarsgalan 2020." skriver frisören på Instagram.

Annons

Kommer aldrig mer att shoppa

Det är inte bara för sitt skådespeleri som Jane Fonda är känd för, utan även sitt engagemang i olika frågor som aktivist. Hon bryr sig mycket om miljön och modets påverkan på konsumtionssamhället. Vilket har påverkat henne att välja att sluta handla nya kläder.

Under en protest mot klimatförändringar 2019 på Capitol Hill, deklarerade Jane att den röda kappan som hon bar, var det sista plagg hon någonsin köpt. Det blir ingen mer shopping av miljö- och hållbarhetsskäl.

– Vi spenderar för mycket pengar, handlar för mycket och sedan gör vi oss av med det. Vi försöker utveckla vår identitet genom att handla, eller hur? Vi måste stoppa det- stoppa konsumtionen, säger Jane i intervjun hos DeGeneres.

Jane Fonda

Ålder: 84 år

Yrke: Skådespelerska, aktivist och författare.

Familj: Döttrarna Vanessa och Mary och sonen Troy.

Jane Fondas är dotter till skådespelaren Henry Fonda samt syster till skådespelaren och regissören Peter Fonda.

Genombrottet kom i filmen Cat Ballou från 1965. Även känd från Barbarella, Kinasyndromet och 9 till 5. Under 1980-talet blev hon uppmärksammad för sin aerobicsvideo Workout Starring Jane Fonda.

Annons