Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Demi Moores fem bästa skönhetsknep

28 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografVianney Le Caer/TT.
Demi Moore har varit aktuell i Hollywood i över 40 år.
I höst fyller hon 60 år, och är snyggare än någonsin.
Här är några av hennes bäst bevarade skönhetshemligheter – både för hår, hy och smink!
Annons
5 saker om Demi Moore som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Demi Moore som du kanske inte visste

Vikten av återfuktning

Demi Moore slarvar inte med fuktkrämen, utan är i stället väldigt noggrann med sin hudvårdsrutin och vet vikten av att ge huden den fukt den behöver.

– Min mamma tjatade alltid om att oavsett vad så skulle man tvätta, rengöra och smörja in huden, har Demi Moore sagt.

Hon är också noggrann med att ta ned fuktkrämen över hals och dekolletage.

Speciella sminkborttagningen

Demi Moore har känslig hy, och vill inte använda produkter med parfym i. När hon ska ta bort sitt smink på kvällen använder hon inte ens en sminkborttagningskräm eller -gel, utan i stället en Makeup eraser. Det är en tygprodukt som du bara blöter med vattten, och så tar mikrofibrerna bort allt smink. Sedan kan du tvätta den och använda igen.

Annons

Vägrar klippa håret

Skådespelaren har haft en mängd olika frisyrer genom åren för olika jobb, men nu för tiden vill hon helst bara låta håret vara. Skulle en roll kräva en kortare frisyr skulle Demi i så fall vilja ha peruk. Det är bara kortare trimningar för att hålla manen i toppskick som gäller för henne.

– Jag minns att jag hörde någon säga att kvinnor inte ska ha långt hår när de blir äldre. Det var något som fastnade hos mig. Liksom vem säger att det är så? Det fick mig att känna att om man kan växa ut det och det inte är slitet, varför skulle vi inte? Jag är inte bekväm med regler som inte verkar ha någon riktig mening.

Balsamet som räddar håret

Demi Moore försöker tvätta håret så sällan som möjligt, max två gånger i veckan, för att håret ska må så bra som möjligt. När hon väl tvättar det så är det viktigt att håret vårdas med balsam.

– När du har långt hår så behöver du en återfuktande produkt som inte är för tung. Jag älskar Kevin Murphys produkter, säger hon.

Annons

Naturliga ögonbryn

Stjärnan har vackra drag och behöver inte mycket smink. När hon sminkades av kändissminkösen Gucci Westman, som äger sminkmärket Westman atelier, konstaterades det att Demi inte behöver göra mycket med sina bryn för att få till en snygg look.

– Demi har så vackra ögonbryn. Ögonbyn ramar verkligen in ansiktet, så jag fyllde i dem litegrann och förlängde dem pyttelite. En vanlig människa skulle inte tro att du hade något i ögonbrynen, för du behöver inte det, säger den kända make up-artisten i klippet.

Annons