Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som målar läpparna
1:55

Efter reklamen: Så förstör kylan ditt hår – 7 vanliga problem

(1:55)

Slå på ljud

Läppstift kan verkligen lyfta en look och direkt göra att man känner sig piggare. Men det finns inget tristare än att ha målat läpparna bara för att en stund senare upptäcka att färgen smitit ut i linjerna kring munnen. Eller att den nötts av på mitten och lämnat en clown-lik ring kring munnen. Brukar det hända dig ska du kika här. Vi har smarta proffstips som ger en både snyggare och mer hållbar läppstiftslook.

Grunda väl

Den här tiden på året är läpparna ofta lite torrare. Då är det viktigt att både få bort fnas och fylla på med mjukgörande balm. Det finns läppskrubbar att köpa som gör det lätt att få bort död hud men du kan också gnugga försiktigt med en frotteduk eller göra din egen med lite socker i olja. När du väl skrubbat lätt så är det viktigt att lägga på något som är rejält återfuktande. Favorit på redaktionen just nu är den härligt smöriga och djupverkande Cacao Lip Mask från Xlash som du med fördel kan låta ligga över natten. Ett annat knep är att lägga på ett lager efter du borstat tänderna och låta sitta medan du gör resten av makeupen. Svep av överflödet precis innan du ska applicera ditt läppstift så har du ett riktigt bra underlag.

läppmask från xlash

Cacao Lip Mask från Xlash kostar 249 kr/20 g och finns här (länk till Meds).

Sagolik utställning för alla sinnen

Måla en ram

Är problemet blödande färg så finns en supersmart produkt som hjälper dig - en transparent läppenna. Den målar du precis utanför konturen innan du applicerar ditt läppstift. Du hittar det hos både Byredo, Dior och Max Factor.

transparent läppenna från Dior

Lipliner Universel från Dior kostar 285 kr och du hittar den här (länk till Åhléns).

Utnyttja pennan

Bästa tipsen för att undvika skrynklig tech-neck

Läppennan har levt lite i skymundan ända sedan 90-talet och det är dumt. Få saker gör nämligen så stor skillnad för hur länge och hur snyggt ditt läppstift kommer att sitta. Knepet är dock inte att bara måla pennan runt konturen. Den ska på över hela läpparna. Då kommer den att se till att ditt läppstift nöts jämnt över hela området och du slipper tappa färg bara på mitten.

läppenna från LH Cosmetics

Crayon i Cherry från LH Cosmetics kostar 179 kr och du hittar dem här (länk till Åhléns).