Hos frisören kan man klippa gardinlugg.
0:52

Efter reklamen: Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

(0:52)

Våren är här, och sommaren närmar sig med stormsteg – något som gör att många blir sugna på att fräscha till frisyren, och kanske testa något nytt hos frisören.

Om du funderat över vad du skulle kunna hitta på med barret som gör att det känns som nytt igen så kan svaret vara så enkelt som gardinlugg.

Den svepande och mjuka gardinluggen blev först trendig på 70-talet, men nu har den hittat tillbaka till både kändisar, modeller och influencers. Och det finns det faktiskt goda skäl till.

– Gardinluggen är helt klart en av de mest mångsidiga luggstilarna – den har vikt och är yngre än en vanlig lugg, och kommer med en svepande bena, säger frisören Adam Reed.

Goldie Hawn hade gardinlugg på 70-talet.

Goldie Hawn hade gardinlugg på 70-talet.

Paramount/Courtesy Everett Collection

Stjärnorna på 70-talet hade gardinlugg

Reed konstaterar att de allra hetaste skådespelarna och kändisarna på 70-talet rockade en gardinlugg.

– Den här luggen var populär på 70-talet, på stjärnor som Goldie Hawn och Ali McGraw. Kanterna är ojämna för att få till ett mjukt svepande, förklarar han i Vogue.

Hollywoodstjärnans drastiska förändring med håret

Att testa något nytt med håret kan kännas läskigt, men att klippa lugg är ett mindre steg än att till exempel gå från långt hår till page – samtidigt som det kan få håret att kännas lika nytt och spännande.

Jennifer Lopez med en variant av en gardinlugg.

Jennifer Lopez med en variant av en gardinlugg.

Instagram.

Gardinluggen är inte lika svår att ta hand om och få snyggt som en spikrak lugg, utan kräver mindre underhåll. Därför är den ett perfekt alternativ för den som inte orkar lägga ner så mycket tid på sitt hår, men ändå vill se skönt stylad ut.

– Det är okonstlat, vilket för det perfekt för alla ansiktsformer, samtidigt som det är en luggstil som passar bra även när den börjat växa ut, säger Adam Reed till Vogue.

Hitta inspiration hos stjärnorna inför klippet

Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz i gardinlugg
Priscilla Grant/Everett Collection

Elizabeth Olsen

Gardinlugg
NIPI

Kirsten Dunst

Gardinlugg
David Fisher/REX

Priyanka Chopra

Gardinlugg
Scott Garfitt/for BAFTA/Shutterstock

Mer läsning

Femina