Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så bra är de nya skönhetssnackisarna på TikTok

14 mar, 2021 
Foundation som ger perfekt hud i ett svep och mascara som har magiskt fyllig franseffekt - kan man lita på att makeup som hajpas på TikTok är så bra som klicksiffrorna säger? Vi har testat de senaste succéprodukterna.
Annons

Några få skönhetsprodukter har på senaste tiden lyckats nå upp till väldigt många miljoner visningar på TikTok och det är framför allt makeup som lyckas slå här, antagligen för att effekten är omedelbar. Så vilka är de stora sociala medier-stjärnor just nu och förtjänar de verkligen hajpen?

Lash Sensational Sky High Mascara från Maybelline är verkligen årets första TikTok-raket med snart 200 miljoner visningar. Succén har också fått effekt i butik för mascaran sålde slut på bara några dagar när den lanserades för några veckor sedan. Är den värd denna hajp? Svaret blir ja. Den levererar lyxfransar till budgetpris, långa och fylliga med bra hållbarhet. Borsten är otroligt lätt, det känns knappt att den nuddar fransarna när man målar och därför känns den snäll mot ögonen trots maffig effekt och den lätt når lite mindre fransar.

Lash Sensational Sky High Mascara från Maybelline kostar 159 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Infallible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder från L'Oréal är puderfoundation i liten låda som just nu har över 100 miljoner visningar på TikTok. Den ska både ge full täckning, vara vattenfast, hålla huden matt och ge fukt. På den populära appen kan man se hur huden blir helt perfekt bara av ett tag med den medföljande svampen. Vad vi tycker? Full täckning? Ja. Återfuktande? Nej. Perfekt hud? Beror på vad du har för utgångsläge. Den passar främst en mer fet och ung hud, har du redan lite torr och mogen kommer det att kännas ännu torrare och mognade med denna. Den kan dock funka om du vill ha något att snabbt piffa upp huden med under dagen eller innan ett kortare videomöte.

Annons

Infallible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder från L'Oréal kostar 159 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

the Marshmellow Primer från NYX Professional Makeup har delvis fått stor uppmärksamhet på grund sin rosa färg och sin söta sockervaddsdoft. Det första otroligt TikTok-vänligt, det andra kan man ju inte känna men det pratas om doften. Den har faktiskt en hel del riktigt bra makeupegenskaper också. Det första är en otroligt skön vispad fluff-formula som lägger sig fint över huden. Det andra är att den innehåller läkemalva som är lugnande och därför dämpar rodnader. Sist men inte minst blir ytan lite jämnare, linjer något mindre tydliga och basen går på smidigare.

the Marshmellow Primer från NYX Professional Makeup kostar 219 kr/30 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Shape Tape Ultra Creamy från Tarte är lillasyster till en av de senaste årens mest hajpade concealer. Storasyster är en favorit för dem som vill ha en helt täckande effekt men något torr för de med linjer och rynkor. Den nya varianten har en både krämigare, mer återfuktande och lystrigare formula. Den passar betydligt bättre på en mogen hy och ser lite mer naturlig ut än sin föregångare men är fortfarande bäst för dig som vill ha något som täcker totalt. Fint att den finns i 18 nyanser där de flesta ligger i den ljusa/mellanljusa häraden.

Shape Tape Ultra Creamy Concealer från Tarte kostar 329 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Shine Loud Pro Pigment Lip Shine är en ny läpprodukt från NYX Professional Makeup där du får flytande matt läppstift i ena änden och transparent gloss i andra. Det blir väldigt snyggt så länge läpparna inte är alltför torra och fnasiga i grunden. Det sitter väldigt bra, på vissa så bra att det varit en kamp att få av, och nötningen sker relativt gradvis och jämnt över hela läppen. Det som är mindre bra är att applikatorn är ganska hård och formulan rätt rinnig, en knepig kombination. Lättast blir därför att måla på färgen med fingret alt en egen läppensel. Det ger också lite mjukare och modernare läppkontur. Roligt för den som älskar färg är att här finns hela 16 att välja mellan, från rosa och ljusbrunt till grönt och blått.

Shine Loud Pro Pigment Lip Shine från NYX Professional Makeup kostar 149 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas
Annons