Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Skönhetsredaktören: Det här vanliga misstaget gör många med läppennan

30 maj, 2024 
kvinna stoppar blödande läppstift med läppenna
Det här enkla tricket gör hela skillnaden för att undvika blödande läppstift och få din färg att sitta perfekt.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Läppenna är inte bara en av de hetaste makeup-produkterna just nu. Det är också en fantastisk hjälp för alla oss med linjer och ojämn kontur runt just läpparna. Att det kommit så många nya varianter och färger och sätt att använda läppennan på är otroligt roligt. Men om du framför allt har läppenna för att hindra läppstiftet från att flyta ut så finns det en detalj som är avgörande för att få den önskade effekten. Färgglada läppstift är så snyggt men att färgen flyter ut känns inte alls lika härligt.

Så använder du läppenna för att hindra läppstift från att flyta ut

röd läppenna med swatch
Dzha33

Att färgen och formulan på läppennan är viktig vet du. Den ska gärna vara välvässad också. Men visste du också att hur du målar på din läppenna gör stor skillnad? De flesta gör bara en linje runt konturen och tänker att det räcker. Men om du som jag har linjer och små rynkor kring munnen finns det en detalj som verkligen kommer hindra din läppfärg från att flyta ut. När du målar så sträcker du ut huden för att få läppennan även på huden som sitter där nere i linjerna och rynkorna. Först då har du en idiotsäker mur som håller färgen på rätt sida och får en elegant finish som sitter hela dagen.

Annons

Tips för mjuk läppkontur på mogen hud

Många med mogen hud kan tycka att en kontur som är väldigt skarp ger ett hårt intryck. För att ge en mjukare look är tipset att vinkla din läppenna när du målar den runt konturen, så att den nästa ligger ner. Då blir resultatet inte alls lika tydligt men du får ändå en bra effekt för att stoppa blödande läppstift.

Smarta knepet som får läppstiftet att nötas jämnt

finwal89

Är det inte bara läppstift som flyter ut som står mellan dig och din favoritfärg? Många undviker starkare färger på läppstift då färgen har en tendens att nötas mer på mitten och skapa en "clown"-effekt. Även det här går att fixa väldigt enkelt och läppennan är tricket också för den här lösningen. Du målar helt enkelt med din penna över hela läppen och lägger sedan på ditt läppstift. Det här ger ett bra fäste men också en bas som sitter kvar när det översta lagret försvinner från mitten av läpparna när du äter, dricker och pratar. Det ger helt enkelt en läpplook du kan leva med utan att oroa dig för ojämn, och osmickrande, nötning.

Annons