Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Nya fina sminktrenden Sunset blush – så fixar du den

27 maj, 2024 
AvJessica Blockström Hember
FotografInstagram/@alissajanay
Alissa Holmes @alissajanay i Sunset blush-makeup
Den här lysande looken är sommarens hit och dessutom både fräsch och snygg på alla.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Guld, rosa och orange – färgspelet när solen är på väg ner är magiskt. Precis det är också inspirationen bakom den senaste stora sminktrenden på TikTok – det som fått namnet Sunset blush. Till skillnad mot mycket annat som snurrar runt på plattformen är det här faktiskt något som är riktigt fint och härligt på huden, ett kul och härligt sätt att få sommarkänsla.

Det här är Sunset blush

Är du ute efter något som ser naturligt ut kanske inte just den här trendande är din grej. För här pratar vi verkligen en tydlig rouge-look, det ska synas. Själva grunden är att mixa rosa, orange och/eller röda nyanser med guldig highlighter för att skapa den där häftiga färgskiftningen som naturen bjuder på när solen går ner.

Annons

Vill du ha den exakta ursprungslooken, skapad av Alissa Holmes som du kan se här ovan, placerar du rosa rouge på kindbenen, en orange längre in mot näsan och en highlighter över båda dessa som du sträcker ut förbi yttre ögonvrån. Bäst (och enklast) blir det om du väljer samma konsistens på de tre olika produkterna, gärna flytande rouge och highlighter. Då är det lätt att blanda ihop och tona ut. Börja med att jobba in varje produkt för sig och mjuka sedan upp kanterna för en snygg övergång. Tänk på att många flytande rouge är rätt så bra pigmenterade, så lite räcker ofta långt.

Annons

Tre flytande makeupfavoriter för Sunset Blush

Här är tre favoriter som hjälper dig att få till den trendiga makeuplooken med bravur.

1. Soft Pinch Liquid Blush, Rare Beauty

Soft Pinch Liquid Blush från Rare Beauty är rikt pigmenterat rouge som finns i riktigt härliga klara nyanser. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

soft pinch liquid blush i grateful från rare beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Glow Skin Tone Perfector, Lumene

Natural Glow Skin Tone Perfector från Lumene är lite mjukare pigmenterat och passar om du kanske inte är så van vid att använda flera färger på samma gång. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Natural Glow Skin Tone Perfector i Coral Blush från Lumene
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Forever Glow Maximizer, Dior

Diors nya Forever Glow Maximizer är lyxig highlighter som smälter fint ihop med huden och ger en härlig glöd utan att det skimrar eller glittrar. Det finns dessutom ett stort urval av nyanser att välja mellan. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Forever Glow Maximizer från Dior
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

Annons