kvinna duschar utomhus
VIDEO: Se 5 saker att aldrig göra med blött hår
1:00

Efter reklamen: VIDEO: Se 5 saker att aldrig göra med blött hår

(1:00)

Slå på ljud

För varmt vatten

Experter menar att varma duschar för ofta leder till förhöjt blodtryck, torr hud och att hudbarriären börjar brytas ner. Håret blir också torrare och mer skört. Den optimala temperaturen på duschvattnet är mellan 36 och 40 grader.

Duscha varje dag

Att duscha varje dag är skönt, speciellt om det är väldigt varmt eller väldigt kallt ute. Om du tränar eller svettas är det klart att du vill duscha, men om du inte behöver duscha är det en bra idé att låta huden vila vissa dagar. Att duscha varje dag sköljer bort hudens naturliga skydd, och gör huden känsligare.

Skönhetsredaktören tipsar: 10 produkter jag köper om och om igen

Inte bry sig om ph-värde

Ph-värdet på din tvål är inte bara en siffra på förpackningen – det påvisar också hur produkten kommer påverka huden. Experter rekommenderar att man använder duschtvål med ett ph-värde mellan 5 och 7, då det är snällast mot huden.

Långa duschar

När det är kallt ute är det riktigt skönt att ta en lång dusch, men att stå under vattenstrålarna i en halvtimme är tyvärr inte bra för varken hud eller hår. Den optimala tiden för en dusch är mellan fem och tio minuter.

Tvätta håret varje gång

Att tvätta håret för ofta gör mer skada än nytta. Du kanske tror att håret blir rent, men om du tvättar håret för ofta kommer det snarare leda till att håret snabbare blir fett och smutsigt. Håret bör inte tvättas oftare än var tredje dag, och många menar att det är bra att gå ännu längre än så mellan tvättarna. Använd dig i stället av torrschampo mellan gångerna.

Kända kvinnornas egna ord om att tappa håret

Torka kroppen för aggressivt

Läkare är överens om att det är bäst att inte torka huden helt torr efter dusch. I stället för att aggressivt gnugga dig med handduken bör du mjukt torka upp det värsta och sedan lämna huden fuktig för att självtorka. Det hjälper huden att må bra.

SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hår
1:03

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud
Mest läst