Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören tipsar: 10 produkter jag köper om och om igen

17 aug, 2022 
Här är favoriterna som sticker ut i skönhetsdjungeln.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Som skönhetsredaktör sedan mer än 25 år har jag testat en ofantlig mängd produkter. Att välja 10 favoriter bland alla dessa är nästan som att behöva välja mellan sina barn. Men såklart finns det några som gjort extra mycket intryck, fått det att pirra lite extra i hjärtat och som jag gärna återkommer till igen och igen. Inte för att de är dyra, lyxiga eller hajpade utan för att de verkligen gör jobbet. Vissa kostar absolut en slant men här finns också riktiga budgetstjärnor. Här är mina skönhetsfavoriter.

Bästa rengöringsoljan

Den här behagligt rika och välgörande rengöringsoljan tar bort smuts och makeup utan att torka ut huden. Tvärtom lämnas den mjuk, skön och i balans. Den är en ren njutning att massera och dessutom väldigt lätt att skölja av utan att lämna någon kladdig eller fet yta. En riktig 10-poängare.

Annons

Lipid-Balance Cleansing Oil från Medik8 kostar 415 kr/140 ml och den hittar du här (reklamlänk).

Sköna hjälpen mot torr hy

Essens är en relativt ny kategori inom hudvård här hemma men något som använts i Asien i hundratals år. När man väl lägger till det här steget i rutinen, efter rengöring och innan serum/creme, så märker man ganska snabbt skillnaden. Huden känns återfuktad på djupet, fylligare och fräschare. Precis allt detta gör Fermented Mushroom Hydrating Essence från svenska Skin Treats. Dessutom har den en skönt lugnande effekt och den ligger i en plånboksvänliga prisklass så man inte behöver snåla. Det är bra eftersom essence gärna ska klappas in i flera lager.

Annons

Fermented Mushroom Hydrating Essence från Skin Treat kostar 199 kr/150 ml och den finns här (reklamlänk).

Effektiv nattjobbare

Allt en nattcreme ska ha hittar du i denna burk från Filorga. Den sköna Time-Filler Night jobbar på allt från återfuktning till att minska fina linjer, öka lystern och boosta kollagenet. Det här är avancerad hudvård och det både syns och känns på huden när du vaknar.

Time-Filler Night från Filorga kostar 775 kr/50 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Snyggaste bus-lystern

Jag har testat så många bus för ansiktet att det inte ens går att räkna. Det finns ingen som kommer i närheten av den fina effekten Dr Dennis Gross smart formulerade servetter ger. Den genialiska kombinationen med syror gör att du både får väldigt jämn solkysst ton samtidigt som huden riktigt strålar av lyster och strukturen blir finare. Dessutom är dessa servetter nästan barnsligt lätta att använda. Svep över huden efter rengöring och se bara till att vänta någon minut innan du går på med resten av rutinen. Klart!

Annons

Alpha Beta Glow Self-Tanner for Face från Dr Dennis Gross kostar 475 kr/20 servetter och du hittar den här (reklamlänk).

Skönaste solkrämen

Att solskydd är viktigt för att bevara huden fräsch och spänstig vet de flesta. Men det kan vara knepigt att smörja in ansiktet varenda dag om man upplever att solkrämer är lite kladdig och gör att huden glänser. Det slipper du med Anthelios Age Correct SPF 50 från La Roche-Posay. Här får du en mycket behagligt gelkräm som smälter in i huden och dessutom passar utmärkt under makeup. Detta trots att den också har ett högt solskydd som spänner över ett brett spektra av UV-strålning. Toppen på så många sätt!

Annons

Anthelios Age Correct SPF 50 från La Roche-Posay kostar 239 kr/50 ml och den hittar du här (reklamlänk).

Multifunktionell setting spray

Svårt att få makeupen att sitta snyggt och hålla hela dagen? Då är det dags att investera i en setting spray. I Milk Makeups ikoniska Grip får du en två fas-formula som passar till flera olika användningsområden. Du kan grunda med den innan du börjar sminka dig, du kan spraya den på din makeupsvamp för mer lyster och bättre hållbarhet, den kan såklart mistas över det färdiga resultatet för att sätta looken och du kan stoppa den i väskan för en liten uppfräschande snabbdusch av ansiktet under dagen. Så fiffigt! Glöm inte att skaka bara.

Annons

Grip Set & Refresh Spray från Milk Makeup kostar 369 kr/100 ml och den finns här (reklamlänk).

Basen som alltid fungerar

Min hudform kan verkligen växla. Ibland är den på topp, ibland torr och ibland känslig. Oavsett hur den mår så går det alltid fint att använda MACS foundation Studio Radiance Face & Body. Anledningen är att formulan är vattenbaserad så den lägger sig aldrig i torra fläckar eller framhäver fina linjer. Fin lyster får man också, extra mycket så med denna nya version som lanserades för något år sedan. Jag älskar också att flaskan är av plast, lätt och smidig att ha med dig med rejält innehåll. Pipen gör den lätt att dosera och det finns en uppsjö färger med olika undertoner så du kan garanterat hitta rätt matchning för din hud. Det finns ett trick som dessutom gör den ännu bättre. Värm en klick i handflatan innan du lägger den på huden. Då blir den lite tjockare och stretchig i formulan. Det gör väldigt stor skillnad för slutresultatet.

Annons

Studio Radiance Face & Body från MAC Cosmetics kostar 395 kr/50 ml och den finns här (reklamlänk).

Snabbväg till snygga bryn

Ett av de snabbaste knepen för att gå från morgontrött rufstroll till att känna sig något sånär färdig är att sätta upp håret och dra en mascara över brynen. En brynmascara det vill säga. Boy Brow från Glossier är en numera klassiker och älskad för att den har en liten borste som är lättarbetad och en formula som ger fylligare brynlook utan att smula. Dessutom gillar jag att den inte bli stel och att det finns en nyans för oss rödhåriga som verkligen är snygg utan att sticka ut. Bra pris dessutom!

Annons

Boy Brow från Glossier kostar 171 kr och den hittar du här.

Livets läppenna

Det är några år sedan nu som jag ramlade på den här läppennan från Babor och blev förälskad. Anledningen är att färgen Nude Berry inte bara passar alla. Den gör något fint med huden och hela looken. Den är också lätt att buren och man känner sig snygg i den. Måla den över hela läppen och dra ett gloss över eller använd under läppstift i liknande ton så har du en riktigt härlig läpplook som sitter i timmar.

Lip Liner i Nude Berry från Babor kostar 179 kr och den finns här (reklamlänk).

Första manikyrhjälpen

Mjuka och välvårdande nagelbanden fria från döda hudceller och annat skrufs ger en snyggare nagellook oavsett om du har långa, korta, målade eller naturliga naglar. Bästa vägen dit är CNDs klassiska Cuticle Eraser, en creme du applicerar och sedan gör milda syror jobbet. Så enkelt och samtidigt så effektivt.

Cuticle Eraser från CND kostar 149 kr/15 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Annons