Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
1:42

Efter reklamen: Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

(1:42)

Slå på ljud

Att det är viktigt att ta hand om håret för att det ska må bra förstår vi alla. Man ska tvätta håret lagom ofta och ta hand om det med balsam och värmeskydd vid styling. Men många frisyrer skulle må bra av att lägga till ett till steg i rutinen – och det innan det är dags för schampo.

Bridgette Hill är trikolog, expert på hår och hårbotten, och i podcasten Clean beauty school konstaterar hon att de allra flesta skulle må bra av att använda sig av en olja i håret innan de tvättade det, framförallt om du har torrt eller skört hår.

Nya snabbkuren som ger ditt hår exklusiv glans

Det pratas ofta om vikten av att använda ett snällt schampo som inte har några sulfater, men hur snälla produkter man än använder kan hårbottens hälsa påverkas negativt. Bara att man rör runt i hårbotten och i håret vid schamponering kan skada hårfibrerna. Men de går att skydda med hårolja före det är dags att tvätta håret.

Använd olja i håret

– Man vill alltid förbehandla håret när det är torrt med någon slags näringsrik olja. Man vill alltid få in fukt i hårfibern: tänk på den som en svamp innan du kliver in i duschen. Det absorberad näringsämnena och kan hjälpa till att skydda hårfibrerna när du tvättar håret, säger Bridgette Hill i podcasten, skriver Mind body green.

Det här ska du tänka på när du tvättar håret – enligt frisören

Det finns specifika för-schampon på marknaden, men om du inte vill köpa något nytt så fungerar många vanliga oljor som du kanske redan har i badrumsskåpet lika bra. Kokosolja eller olivolja kan fungera, eller om du vill lyxa till det är arganolja, jojobaolja eller moringaolja bra alternativ.

Om du känner att ditt hår är torrt och skört och går av hur du än tar hand om det så kan detta vara värt att testa!

Se också: Frisören tipsar – Så stylar du de perfekta lockarna
1:42

Efter reklamen: Se också: Frisören tipsar – Så stylar du de perfekta lockarna

(1:42)