Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Ex-gymnasten avslöjar sitt smarta trick för en perfekt bikinilinje – utan rodnad eller prickar

09 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, TIKTOK
Bikinisäsongen är igång. Och för många betyder det också rakning av bikinilinjen. Men hur gör man för att slippa rodnad och utslag? Vi vet!
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

Sommaren och värmen är här. Och med detta kommer badsäsongen. Dags att hoppa i bikinin och baddräkten efter en kall vinter och vår. Detta betyder, för många av oss, lite extra rakning. Bland annat av bikinilinjen. Och nog är det svårt att raka bikinilinjen på ett tillfredsställande vis. Ett vis som inte ger röda prickar, rodnad eller utslag. Det tycks nästan vara så att en irriterad bikinilinje är mer en regel än ett undantag. Nu verkar det dock som om en kvinna hittat en lösning på problemet... Vilken lösning det handlar om? Läs vidare...

Smarta sättet att raka bikinilinjen smidigt

På TikTok har en kvinna vid namn Lara nu delat med sig av en rakningsmetod som varken ger prickar, rodnad eller andra utslag. Och Lara vet vad hon talar om, hon har nämligen rakat bikinilinjen en hel del genom åren. Detta eftersom hon tävlat i gymnastik – och därför tvingats bära högt skurna bodys otaliga gånger under sin karriär. Och Lara vill mer än gärna hjälpa andra att lyckas med rakningen.

I en användbar video som lades upp på hennes TikTok-konto @mi_elskincare, förklarade Lara hur man gör, med orden:

Annons

– Välkommen till rakskolan där jag lär dig alla stegen för en smidig och prickfri bikinilinje.

Hon fortsatte med att fråga:

– Har du någonsin undrat hur gymnaster får sin bikinilinje så smidigt rakad och utan röda prickar? Jag ska lära dig. Jag är en före detta Team Canada-gymnast och jag har riktigt mörkt hår, så mörkt hår att jag skulle behöva raka mig varje dag.

Så rakar du bikinilinjen enklast – steg för steg

Lara lade sedan upp en bild på henne själv iförd en avslöjande trikåbody, en högt skuren sådan, som verkligen visar upp bikinilinjen. Men, hur gör man då, för att lyckas med rakningen?

– Först och främst måste du exfoliera, förklarade Laura.

Därefter berättar hon att hon rengör sin kropp med La Roche Posay Lipid Replenishing Cleansing Oil eller cream. Hon fortsatte:

– Jag använder också den här som rakkräm.

Därefter var det då dags för själva rakningen. Lara förklarade att hon bara rakar en gång, hon drar inte med hyveln flera gånger. Hon rakar sig också alltid i slutet av duschrutinen.

Sedan: eftervården.

– Den är lika viktig som förberedelserna, konstaterade Lara.

– Att smörja sig med olja är en livräddare. Oljan förhindrar inåtväxande hårstrån, rodnad och inflammation. Dessutom är den lugnande.

Källa: The Sun

Annons