Trendar: InredningMat och dryckResor

Sjuksköterskans tips: Så rakar du bikinilinjen bäst

16 feb, 2023 
Att raka bikinilinjen har blivit riktigt vanligt – men hur gör man det egentligen på bäst sätt?
Sjuksköterskan Heather Helton har jobbat med kvinnohälsa i 19 år, och delar med sig av sina bästa tips för säker intimrakning.
– Ingen pratar riktigt om hur man ska göra och hur man löser problemen som uppstår, säger hon till Buzzfeed.
Annons

Att raka bikinilinjen har blivit allt vanligare i samhället – men om man inte gör det på rätt sätt kan det göra ont och i vissa fall leda till så smärtsamma problem att man måste uppsöka läkarvård.

Sjuksköterskan Heather Helton har arbetat med kvinnohälsa i 19 år, och har genom åren sett många kvinnor som har smärtsamma rakfinnar, inåtväxta hårstrån eller till och med små bölder på sina intima delar, på grund av att de rakat sig på ett icke-optimalt sätt.

4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

– Det är vanligt i vårt samhälle att raka pubishåret, men ingen pratar riktigt om hur man ska göra och hur man löser problemen som uppstår, säger Heather Helton till Buzzfeed.

Sjuksköterskan valde att göra en video på Tiktok där hon gick igenom hur man ska göra för att få bästa resultat av sin intimrakning. Hon hade nog inte räknat med att få det genomslag hon faktiskt fick – videon har setts över 5,3 miljoner gånger.

Annons

I en artikel på Buzzfeed går Heather igenom hela sin rutin med bra tips för säker rakning!

1. Förberedelser

– Om du inte har rakat dig förut så bör du trimma området innan du rakar dig. Det kan du göra med sax du har hemma. Sen ska du ta en varm dusch, det hjälper till att mjuka upp pubishåret, som tenderar att vara grövre än vanligt hår. Tvätta området med vanlig tvål utan parfym och färgämnen. Det hjälper till att ta bort smuts och bakterier från området.

2. Exfoliering

– Det här kommer ta bort döda hudceller och hjälper dig få en närmare rakning. En vanlig, enkel skrubbkräm är bäst, men det beror också på vad som fungerar bäst för varje person.

3. Rakning

Applicera rakkräm till området du vill raka, och sedan är de bara att börja.

– Börja att raka med korta rörelser i riktningen som håren växer, och skölj av rakhyveln mellan varje drag, för ett rakblad fullt med hår får inte bort lika mycket. En rakhyvel för män fungerar bäst, och se till att det är ett vasst blad. Försök undvika att raka samma område flera gånger, för att minimera irritation, säger Heather Helton.

Annons

4. Eftervård

När du är färdigrakad kan du dabba området med trollhassel, för att minska inflammationsrisken.

– Trollhassel tar ner inflammation. Men var vaksam, för trollhassel kan komma med olika mängd alkohol. Sikta på en produkt med mindre än 14 procent alkohol. Om du sedan får rakfinnar bör du applicera ett tunt lager av enprocentig hydrokortisonkräm till området. Applicera det på torr hud.

Sjuksköterskan vill dock poängtera att det inte finns något hälsoskäl till intimrakning – rent medicinskt är det bäst att låta håret vara.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons