Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snygga hårtrenden som piggar upp i höstmörkret

21 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Miley Cyrus.
Underhår som är färgat i en annan färg än överhåret var en av de stora hårtrenderna i början av 2000-talet, förknippat med Christina Aguilera.
Nu är trenden med färgat underhår tillbaka, som höstens roligaste sätt att ge liv åt håret!
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Känner du att du vill liva upp håret på något sätt i höst, men vill inte gör något så dramatiskt som att färga hela håret i en ny färg? Då kan du testa höstens roligaste och snyggaste hårtrend – färgat underhår.

Genom att byta färg på underhåret blir skillnaden mindre iögonfallande, samtidigt som du ger håret livet, nyans och rörelse.

Trenden, som på engelska kallas ”peekaboo hair”, var stor i början av 2000-talet och förknippas kanske framförallt med artisten Christina Aguilera kring millenieskiftet. I nutid är det Flowers-artisten Miley Cyrus som har fått många att hoppa på trenden, när hon haft mörkbrunt underhår till sitt blonda överhår.

– På senare tid har stilen synts över sociala medier med kändisar som Dua Lipa, Miley Cyrus och Jennie Kim från Blackpink som rockar looken, säger frisören Joy Johnson till Real Simple och fortsätter:

Annons

– Många av mina kunder som väljer den här färgningen jobbar i mer konservativa arbetsmiljöer och älskar att håret kan ha en färg när de är i en professionell miljö, och sen när de är ute på stan kan de ha en mer vågad look.

Frisörens råd för att få till trendiga looken

Förutom ombytligheten har färgat underhår också fördelen att man inte behöver se efter hårfärgen lika mycket – det blir helt enkelt mycket enklare att ta hand om.

– När håret växer ut undertill så är utväxten ofta gömd, säger Johnson.

Vill du testa den härliga trenden är det bäst att boka tid hos frisören – att färga underhåret själv hemma i badrummet är upplagt för misslyckande. Om du inte är väldigt van är det svårt att få till hårfärgningen rakt och jämt i undehåret.

– En rak och jämn delning är avgörande för den här looken och det är väldigt svårt att göra på sig själv.

Annons