Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla festfrisyren på några minuter – frisörens knep

15 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Festfin frisyr med volym
Ska du göra dig fin i håret till festen, men saknar tid eller erfarenhet?
Oroa dig inte – det finns enkla knep som gör håret festfint både snabbt och enkelt!
– Det är ganska lätt och kan bli väldigt fint, säger frisören Olivia Fredriksson.
Annons
Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' goBrand logo
Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' go

Har du ett sätt du alltid stylar håret på till vardags, men tycker det är svårare att fixa håret till särskilda tillfällen eller festligheter? Då är du långt ifrån ensam. Många av oss har en vardagsfrisyr som vi lätt hemfaller åt, oavsett om det är bara borsta igenom håret och låta det hänga, styal med några lockar eller sätta upp håret med en tofs.

Men när det vankas fest, mingel eller andra högtider som man vill känna sig lite extra fin på, då kan det kännas tråkigt att se likadan ut i håret som man gör i vanliga fall.

Frisörens snygga festfrisyr

Vilken frisyr ska man då satsa på, om man vill hålla det snabbt och enkelt, men ändå få en festlig look? Frisören och Inshape-ambassadören Olivia Fredriksson har en favoritstyling som hon tycker om.

Annons

– En enkel festfrisyr är att bara göra en volymföning med en volymvärmeborste. Det är ganska lätt och kan bli väldigt fint, säger hon.

Det du behöver för att få till stylingen är en vanlig fön, en rundborste och – nästan viktigast av allt – värmeskydd. Olivia förklarar att det är bra att förbereda håret med både ett väremskydd, men också en mousse för mer volym.

– Preppa håret med en mousse och värmeskydd, och använd sedan en rundborste eller värmeborste för att få en salongsfönad look, säger Olivia.

Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutinBrand logo
Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutin
Annons