Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Fixa proffslockarna gratis – med föremålet alla har hemma

06 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Många vill gärna ha hår som ser ut att vara stylat av det hypade hårverktyget Dyson Airwrap – men färre är sugna på det höga priset.
Nu sprids ett knep för att få till samma look helt gratis, med ett föremål nästan alla har hemma.
”Vem behöver en Dyson Airwrap när man kan göra det här?”, skriver en person om knepet.
Annons
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyrBrand logo
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr

Att få snyggt välfönade Hollywood-lockar är det många som drömmer om, men desto färre som vet hur man får till. De senaste åren har hårverktyget Airwrap från märket Dyson blivit omtalat för att det är ett enkelt sätt att få till de perfekta lockarna. Verktyget både fönar och lockar håret i ett, och gör processen enkelt och snabb. Men även om många är sugna på resultatet är det inte alla som har möjlighet eller lust att lägga flera tusen kronor på en locktång och fön.

Hårprofilen lockar håret med en läskburk.

Därför är det kanske inte konstigt att det här hårknepet har fått så bred spridning – det ger nämligen intrycket av lyxiga proffslockar utan att det behöver kosta några pengar. Det det du behöver är nämligen bara en helt vanlig fön, något de flesta har hemma, samt en läskburk.

Annons

Så får du till proffslockarna gratis

I en video på Instagram testar frisören Quinty Mirjam de Vries det virala knepet, som först tog fart på Tiktok, inför sina över 200 000 följare. Hon har tagit bort toppen på en colaburk (och får vi anta också diskat den), och stoppar ner en slinga hår i burken. Hon snurrar sedan burken så att håret lägger sig till rätta i burken, innan hon fönar en stund på utsidan av burken. När hon sedan tar bort burken från håret har hon fått en perfekt lock, med hjälp av värmen från fönen och metallburkens runda form.

Hårprofilens chockade reaktion speglas också i kommentarerna, där många säger att de vill testa knepet själva.

”Dyson vem? Jag ska skaffa mig en burk cola”, skriver en person.

”Vem behöver en Dyson Airwrap när man kan göra det här?”, skriver en annan.

Annons