Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktörens 5 budord för att få drömhår

02 dec, 2022 
Snyggt hår på en kvinna efter att ha sovit på sidenörngott
Med de här knepen och produkterna kan du fixa härlig lyxkänsla till ditt hår och få snyggt hår som varar länge.
Annons
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Drömmer du om ett glansigare, fylligare, finare och snyggare hår? Du är inte ensam. Men hur ska man få till det om stråna mest hänger platta och livlösa på huvudet? Det gäller att välja sina produkter med omsorg men också att hantera håret på ett bra sätt, som exempelvis val av kudde. Här är några budord jag lever efter för att hålla mitt hår fräscht och få det ultimata utgångsläget när det ska stylas. Följer du råden kommer du få snyggt hår som varar länge.

Välj vård efter behov för snyggt hår

Precis som med hudvården så spelar det ingen roll hur mycket pengar du lägger på produkter om de inte är anpassade efter vad just ditt hår behöver. Har du ett torrt hår? Det behöver fukt. Vill du ha mer fyllighet? Leta efter volymprodukter. Är håret behandlat? Då ska det gärna stå ord som Repair på flaskorna. Var inte rädd för balsam! Många med lite tunnare hår undviker den typen av produkt då man tänker att det kommer tynga ner håret. Så är det inte med dagens moderna balsam. I med det i håret, var noga att det kommer ner i hårbotten också för att smörja huden där och skölj sedan ordentligt. Ditt hår kommer att må mycket bättre och vägen till ditt snygga hår gå snabbare.

Snyggt hår med Olaplex schampo

Duo som ger snyggare hår om det är behandlat är t ex Bond Maintenance Shampoo N° 4 och Conditioner N° 5 från Olaplex. De kostar 349 kr/st men finns till bra pris för båda här. (reklamlänk)

Annons

Var försiktig med fuktiga strån

Att slita i hår som inte torkat än skadar det och att sätta upp fuktigt hår i en tofs eller knut gör inte håret snyggt. Behöver du reda ut det när det fortfarande är fuktigt så är det viktigt att du har någon typ av utredande produkt, t ex ett leave in-balsam, och använder ett verktyg som gör jobbet på skonsammast sätt. Det finns borstar som är framtagna för just detta men även en stor bredtandad kam fungerar fint.

borste som är snäll mot fuktigt hår och ger snyggt hår

Wonder Brush från HH Simonsen kostar 189 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Använd värmeskydd för snyggt hår

Stylar du håret med värme så måste du skydda stråna för att hålla det snyggt. Annars blir det som att dra ett hett strykjärn över dem. Bindningarna löses upp och kan skadas för alltid. Idag finns fantastiskt bra värmeskydd som både minskar risken för skador och hjälper dig att få den snygga styling på håret som du önskar. Men det finns också de som bara ger just skydd, perfekt för dig som inte gillar känslan av stylingprodukter i håret. Ska du snabbt styla om med lite fler vågor eller platta en detalj? Då ska du välja ett torrt värmeskydd, och sen sova på ett sidenörngott.

Snyggt hår med värmeskydd för att styla torra hårstrån

Skydda Torr Heat Protection från svenska Björk Hair kostar 139 kr och det finns här. (reklamlänk)

Snälla värmeverktyg ger snygg styling

Brukar du locka eller platta håret med tång? Många gamla värmeverktyg är helt oreglerade och avger därför för hög värme. Du får en fin form men priset är att håret inte alls ser så värst drömlikt eller snyggt ut efter ett tag. Att köpa nytt kan därför vara en investering i dina strån. Se till att aldrig gå över 185 grader. Vill du få till en snygg form på ännu snällare sätt? Då är en fönborste vägen till ditt drömhår. Det mest kända exemplet är Dysons Air Wrap Multistyler som är fantastiskt bra men också väldigt dyr. Det finns billigare alternativ som också ger riktigt snyggt hår. En av de senaste nyheterna kommer från Babyliss och den har blivit väldigt hyllad.

Snyggt hår med ny spännande fönborste som är snäll och ger riktigt snygg frisyr

Superior Smoothness Hydra Fusion 4 in 1 Hairdryer Brush från Babyliss kommer med flera smarta tillbehör. Den kostar 849 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

Sov på sidenkudde

Att ett byte av örngott kunde göra så mycket hade jag svårt att tro. Tills jag själv bytte från vanlig bomull till sidenörngott i mullbärssiden. Förutom att siden är mycket snällare och mindre slitigt mot håret (det suger inte lika mycket fukt som bomull) så har det en annan stor fördel. När du lagt tid på att styla, t ex locka det, så håller sig formen snygg mycket längre. Med lite torrschampo som hjälp har du ett resultat som är fint ända upp till en vecka. Och det är en god nyhet för ditt snygga hår eftersom just schampo, vatten och värmeverktyg är det som kanske sliter allra mest. Nu slipper du utsätta håret för det lika ofta och kan vakna med snyggt hår nästan varje dag. Bonus är att siden också får huden att må mycket bättre. Där blir betydligt mindre sovrynkor! Det finns flera svenska märken som gör fina sidenörngott numera, kolla gärna så att det är 100% mullbärssiden. Det ger den bästa skönhetssömnen och bådar gott för vägen till ditt drömhår.

kudde i mullbärssiden för att vakna med snyggt hår

Beauty Silk Pillow från Amelie Soie är en favorit bland skönhetsredaktörer med sina 100 % mullbärssiden i 22 momme och drömmigt lena känsla. Det finns i tre nyanser, kostar 995 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons