Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Jag har provat alla frisyrer som finns – här är mina fem favoriter

28 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografInstagram, Shutterstock
Frisören och hårstylisten Stella Cini har provat otaliga frisyrer genom åren i yrkeslivet.
Nu listar hon fem mångsidiga och lättskötta frisyrer som fångat hennes hjärta – och därmed tagit sig in på hennes personliga topp fem!
Annons
7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Även om våren tycks låta sig vänta på, så känner vi säsongsskiftet i luften. Med det börjar också den där inre rösten vakna, den kvartalsbundna rösten som viskar: ”Är det inte dags för en hårförändring?”

Ofta stannar vi där, vid tanken, eftersom det kan vara så läskigt att byta frisyr. Håret gör ju så mycket för vår ansiktsform och för hur vi uppfattas. MEN ... det är också bara hår och det växer ju faktiskt ut. Så varför inte göra slag i saken och bjuda in den där rösten som ber om en förändring? Kanske kan det till och med liva upp när vädret utanför fönstret känns tråkigt.

Frisören och hårstylisten Stella Cini är en av de som förespråkar hårförändring. I sitt yrke har hon testat hundratals olika frisyrer genom åren. Hon har bokstavligen provat nästan allt.

Annons

Nu tar hon till sociala medier (närmare bestämt TikTok) för att lista de frisyrer som hamnar på hennes ”topp fem favoriter” – och varför!

1. Pixie cut

En så kallad ”pixie cut” är en klassisk kort frisyr. Vanligtvis är den kort på baksidan och sidorna av huvudet och något längre på toppen, med lugg.

Den är kanske inte för alla, men den här korta frisyren är definitivt en humörhöjare, menar Stella. Den modiga looken är en favorit för henne eftersom den går att styla både busigt och elegant. Dessutom kräver den väldigt lite jobb.

Stella upptäckte att frisyren blev ännu bättre om hon lekte med lite färg i ”längderna”.

2. Wolf cut

Kärt barn har många namn. Den här frisyren är en variant på 70-talets shag, på den svenska hockeyfrillan och på 80-talets butterfly cut. Den kan beskrivas som ”en kort frisyr i en lång frisyr”, och det stämmer ganska bra.

Frisyren har fått ett uppsving i och med att flera kända profiler och karaktärer inom populärkultur fångat upp den.

Annons

– Den faller som en otroligt vacker frisyr i olika lager. Du får samtidigt en väldigt cool och rockig look, som innebär väldigt lite krångel, säger Stella som menar på att frisyren är väldigt enkel att styla både om man vill låta håret falla eller om man vill sätta upp det.

Samtidigt är det en perfekt avslappnad hårförändring för den som kanske inte vill göra en SÅ stor förändring, eftersom du fortfarande behåller lite längd på håret.

En självlockig wolf cut är en mycket förlåtande och lättskött frisyr.
En självlockig wolf cut är en mycket förlåtande och lättskött frisyr.

3. Gardinlugg

Ett riktigt trendigt stilknep som passar alla, är gardinluggen, som ramar in ansiktet på ett mjukt sätt.

– Det är en otrolig chic look. Varje gång jag ser gardinlugg på någon, oavsett ansiktsform, hårtyp eller stylingpreferenser, så ser det alltid snyggt ut.

Annons

Det här är det absolut enklaste sättet att uppnå stor effekt, med relativt liten insats. Du behöver alltså inte kapa någonting på längderna (om du inte vill), för att testa den här frisyren. Den passar lika bra till ett långt svall, som till en kort page.

Frisören Stella Cini visar hur man klipper en gardinlugg hemma själv.
Frisören Stella Cini visar hur man klipper en gardinlugg hemma själv. Klicka här för att komma till hennes guide.

4. Klassisk bob

Du kan vara väldigt vågad och klippa den väldigt kort, eller så kan du satsa på en lite mer diskret längre variant, även kallad lob [lång bob reds. anm.].

– Det här är en för evigt tidlöst och klassisk klippning, säger Stella.

Fördelen med den här frisyren är bland annat att du fortfarande har mycket hår att ”leka med”, men eftersom det är kortare är det ändå lättskött förklarar Stella.

Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Så gör du en snygg vardagsuppsättning

5. Snagg

En snaggad frisyr är verkligen inte för alla, men den hamnade ändå i Stellas topp fem favoriter, eftersom den utmanade henne att vara kreativ. Hon berättar nämligen att hon målade på olika typer av design på den snaggade kanvasen, så som hjärtan eller blommor.

Annons

– Det slutade med att jag provade olika design varje eller varannan vecka. Det fick mig verkligen att helt och hållet tänka om på sättet vi definierar ”skönhet” och ”hår”. Jag fick verkligen kliva ur min trygghetszon och prova något nytt, säger Stella.

Avslutningsvis poängterar Stella att dessa är hennes fem favoriter och att beroende på ansiktsform och hårtyp kan frisyrerna uppfattas annorlunda för någon annan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons