Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stjärnornas hårstylist: Så får du till din frisyr som Jenny Strömstedt

24 mar, 2023 
Jenny Strömstedt
Makeupartisten och hårstylisten Linda Fernström har stylat många av Sveriges största stjärnor i tio år.
För Femina avslöjar hon sina bästa knep för kort hår, sina favorithårprodukter – och inte minst hur man får till sin frisyr lika snyggt som Jenny Strömstedt!
Annons
Jenny Strömstedts stilresa genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stilresa genom åren

Linda Fernström har arbetat som hårstylist och makeupartist i mer än 30 år – och har stylat många av Sveriges mest älskade profiler i tio år. Bland hennes kunder finns stjärnor som Carola Häggkvist, Pernilla Wahlgren och Charlotte Perelli, och medieprofiler såsom Tilde de Paula Eby, Andrea Brodin och Jenny Alversjö.

En tv-profil, vars voluminösa och stilfulla frisyr inspirerar många, är Jenny Strömstedt – och Linda har stått bakom hennes hårstyling otaliga gånger.

Niklas och Jenny Strömstedt på Polarpriset 2022.
Linda Fernström stod för Jenny Strömstedts hårstyling på Polarpriset 2022.

I en intervju med Femina avslöjar Linda sina bästa hårknep, favoritprodukter och hur hon går tillväga för att få till Jenny Strömstedts snygga frisyr!

Annons

Linda Fernström

Linda Fernström

Gör: Hårstylist och makeupartist.

Ålder: 49 år.

Bor: I Stockholm.

Instagram: @linda_fernstrom73.

Stjärnornas hårstylist: Det här tänker jag alltid på

En komponent som är viktig för Linda Fernström är att frisyren kompletterar outfiten, så att looken blir komplett.

Det hon brukar tänka på när hon stylar hår är att det inte får bli för nedtonat respektive för spektakulärt, i relation till kläderna.

– Om outfiten är uttrycksfull ska hår och smink vara lite mer nedtonade, och vice versa, menar Linda.

På så vis blir hela looken balanserad och upplevs mer genomtänkt.

Jenny Strömstedt på ELLE-galan 2022.
Linda Fernström stylade Jenny Strömstedts hår inför ELLE-galan 2022.

Således har hon stylat många olika frisyrer på Jenny Strömstedt; allt från en bakåtkammad och voluminös, till en elegant sidbena eller ett livfullt självfall.

Så får du till din frisyr likt Jenny Strömstedt

När man stylar kort hår, som Jenny Strömstedts, så finns det några särskilda knep att tillgå! Enligt Linda Fernström kan exempelvis plattången bli din bästa vän, när det kommer till värmeverktyg.

Annons

– Använd dig mycket av en plattång när du ska forma håret. Du behöver inte köpa en sådan där stor och bred, som egentligen är till för ett långt hår, utan satsa på en tång som är smal så att du kommer in ordentligt och kan styla håret från roten.

På så vis kan du lättare få till en snygg form på håret, när du har mer kontroll över verktyget.

Vill du däremot få till en mer naturlig look, men med illusionen av att du har mer självfall har Linda ytterligare ett tips:

– Du kan göra överdrivna lockar i håret, men sedan kamma ut dem och använda händerna mycket – med lite produkt i håret. Då blir det inte lockigt, utan du får bara ett snyggt fall på det.

Vill du däremot få till Jenny Strömstedts volym behövs inga värmeverktyg alls. Enligt Linda har Jenny haft tur och har naturligt ett ganska tjockt hår, men det går faktiskt att få till en liknande frisyr oavsett hårtyp.

– Har man kort hår som Jenny kan man lägga i volymprodukter och massera ut dem från botten.

Annons

Hårexperten: De enda produkterna du behöver i badrumsskåpet

För att få till den där voluminösa drömlooken använder sig Linda Fernström av två av hennes få favoritprodukter, som hon menar ger magiska resultat.

– För att få upp volymen från botten använder jag mig av Root Lift från Redken. Jag älskar den produkten! Man kan också spraya den i längderna för att få till lite mer stadga när man använder sig av värmetänger.

Redken Root lift

Men det finns ytterligare en mirakelprodukt för kort hår, menar Linda:

– Jag är så förtjust i OSiS+ Dust it från Schwarzkopf. För kort hår så finns det ingenting bättre! Det som är så bra är att du kan forma håret så att det ser naturligt ut, utan att det syns att man har använt sig av en produkt. Hårspray och vax kan ju vara lite mer synligt och göra så att det ser aningen stelt eller blankt ut. Men när du använder dig av Dust it kan du enkelt forma håret med fingrarna – och få ett resultat som fortfarande ser fräscht och luftigt ut.

Det här ska du tänka på när du stylar kort hår

Om du har kort hår och ibland tycker att din frisyr känns svårstylad så har Linda Fernström ett proffstips. Det bästa är nämligen att, så ofta det går, fixa håret när det är nytvättat från grunden.

– Det kan vara svårt att få till ett kort hår som redan har massa produkter i sig. Men fördelen med att ha kort hår är ju att det går enklare och snabbare att tvätta det några extra gånger.

Annons