Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Hetaste trenderna för grått hår

16 apr, 2024 
Andie MacDowell
Att kvinnor låter sitt gråa hår växa ut blir allt vanligare – och det är både snyggt och trendigt!
Frisören och Inshape-ambassadören Olivia Fredriksson avslöjar vad hon märkt är de mest eftertraktade trenderna för grått hår.
– Förut var det vanligast att äldre hade kortare hår, säger Olivia.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson

Om det finns någon hårtrend som vuxit sig stor de senaste åren så är det utan tvekan det gråa håret – allt fler kvinnor har valt att omfamna sina silverstrån och sluta färga håret. Den som väljer att bli gråhårig slipper idoga besök hos frisörsalongen eller köp av hårfärg, samtidigt som det är en snygg och elegant look.

Men vägen till att bli gråhårig kan vara lite bökig, inte minst om man länge har färgat över det gråa. Frisören Olivia Fredriksson konstaterar att den gråa utväxten är det som många kämpar med.

– Att ha håret naturligt grått är trendigt, och allt fler vill få ut sitt naturliga hår. Det svåra är utväxten. Man får stå ut under processen, sen kan man lägga kalla toningar för att inte slita på håret med blekningar, säger Olivia Fredriksson.

Annons

Hon tillägger:

– Men det beror på vad man har haft för färg innan, det är enklare om man är blond.

Trenden för grått hår

Men det är inte bara det att allt fler kvinnor vill ha grått hår – Olivia Fredriksson märker också en annan förändring bland sina kunder, och vilka trender som råder bland gråhåriga kvinnor. Det är nämligen inte bara det Jamie Lee Curtis-korta håret som gäller längre, nu vill allt fler ha långt grått hår à la Andie MacDowell eller Helen Mirren.

– Allt fler gråhåriga väljer att behålla sitt längre hår, förut var det vanligast att äldre hade kortare hår, men nu upplever jag att många har långt, grått hår, och det är väldigt snyggt, säger Olivia Fredriksson.

Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' goBrand logo
Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' go
Annons