Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

3 vanliga hårmyter – det stämmer egentligen

16 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, pressbild.
Frisören spräcker myter om hår och hårvård.
Vi är nog många som går runt och tror att vi vet saker om hår och hårvård – som egentligen inte alls stämmer.
Frisören Jonny Westberg reder nu ut tre vanliga missuppfattningar och myter som finns om att ta hand om håret.
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Det finns mycket som vi tror att vi vet om hår och hårvård, men som egentligen inte behöver stämma. Det är lätt hänt att man hör något en gång och sedan tar det för fakta – fast det kanske inte alls är det.

Jonny Westberg är en erfaren frisör och utbildare inom hårvård, och för Femina slår han nu hål på några seglivade myter om hur man ska ta hand om håret.

Myt 1: Du ska inte tvätta håret för ofta.

Jonnys svar: Det här handlar om vad du har för produkter. Du tvättar ju ansiktet och smörjer in det varje dag, så varför inte håret? Schampot kan ha en visst uttorkande effekt men det har välgörande egenskaper också. Det är helheten som är viktig, att man använder balsam och inpackning också. Man kan alltså tvätta hur ofta man vill, så länge man använder bra produkter.

Annons

Myt 2: Du ska aldrig kamma i blött hår.

Jonnys svar: Som frisör klipper man ju i blött hår – för oss är det självklart att kamma i blött hår. Men det är viktigt att man använder en gles kam för att reda ut håret, och inte borstar och sliter i håret, eftersom det är mer elastiskt när det är blött. Men är man försiktig är det inte farligt att kamma i blött hår.

Myt 3: Du kan tvätta håret med balsam

Jonnys svar: Balsam har ingen rengörande effekt. Visst, man kan få en känsla av att fett löser fett, men håret blir inte rent av att man bara använder balsam, och hårbotten kan må dåligt av det så småningom.

Så fönar du håret med rundborste – steg för stegBrand logo
Så fönar du håret med rundborste – steg för steg
Annons