Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: De här produkterna skulle jag aldrig använda

07 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok/Pexels.
Dyrt är inte alltid bäst – och var försiktig med att färga håret hemma.
Nu delar amerikanska frisören Steph med sig av de tre hårprodukter hon aldrig skulle använda sig av, och som hon menar faktiskt förstör håret.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Vi gör alla vårt bästa för att ta hand om håret vi har – men det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av produkter alla gånger. Vad är bra, och vad bör man undvika?

Det menar den amerikanska frisören Steph att hon har svaret på. I en uppmärksammad video på sociala medier-appen Tiktok delar hon nu med sig av de produkter som hon själv aldrig skulle använda, och som till och med skulle kunna förstöra håret.

Första produktem på frisörens varningslista är en hårfön från märket Dyson. Hårfönen är inte farlig för håret, men kostar däremot flera tusen kronor, och enligt frisören matchar inte priset kvaliteten. Hon använder istället andra verktyg som kostar hälften så mycket men ger bättre resultat, säger hon i Tiktok-videon, som också har uppmärksammats av The Sun.

Annons

Därför ska du inte färga håret hemma

Nästa produkt på Stephs lista är det nog många som redan vet att det inte är bra för håret – nämligen hårfärgningskit för att färga håret hemma.

”Grundkurs i att förstöra sitt hår”, kallar frisören produkterna.

Det sista Steph nämner är produkter från märket Monat. Monat är ett hår- och hudvårdsmärke som har uppmärksammats och hamnat i skandaler, efter att ha stämts av en grupp kunder. Kunderna anklagade märket för att ha missvisande reapriser, och andra att produkterna till och med gjort att de tappat håret.

”Det är för misstänksamt för mig”, skriver Steph.

The Storytellers – Lyssna med KakanBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Kakan
Annons