6 Artister som släppt sin egen parfym
1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

Få steg i en skönhetsrutin är lika personlig som vilken parfym du använder. Vilka dofter som passar en person bäst beror delvis på kroppslig kemi – samma parfym kan lukta helt olika på olika personer. Sen har vi ju alla olika preferenser gällande vilka dofter vi trivs med, medan vissa föredrar androgyna och tyngre dofter, vill andra hellre dofta blommigt eller fräscht.

Men i allmänheten verkar ändå vissa typer av dofter vara mer populära än andra. I ett uppmärksammat klipp på sociala medier-appen TikTok avslöjar en parfymentusiast, som har över hundra olika parfymer i sin samling, vilka parfymer hon alltid får mest komplimanger för när hon använder dem.

Tidernas bästa parfymer – hela listan

Videon har setts närmare fyra miljoner gånger och uppmärksammats av The Sun.

”När man har en stor parfymsamling men killar bara uppmärksammar de här tre”, skriver hon som beskrivning till videon.

Vilka parfymer rör det sig om då? Det visar sig vara tre välkända parfymer i varierande prisklass, som alla har en sak gemensamt – de är alla ganska söta i doften. Parfymerna som nämns i klipper är Yves Saint Laurents Black opium, Carolina Herreras Good girl samt artisten Ariana Grandes parfym Sweet like candy.

Parfymen som hyllas mest

YSL-parfymen har noter av kaffe, patchouli och mandarin, medan Good girl har noter av bär, jasmin och trä. Ariana Grandes parfym ser förvisso ut en del som Viktor och Rolfs klassiker Flowerbomb till utseendet, men är mycket sötare än så, med noter som marshmallow och vanilj.

Kvinnorna berättar – skönhetsknepen som ger oss självförtroende

Bland kommentarerna till videon är det flera som har märkt samma sak – och framförallt är det Grandes parfym som folk får komplimanger för.

”Varje gång jag bär Arianas så är det någon på jobbet som säger 'Gud, du luktar gott!'”

”Ariana-parfymen är SÅ fantastisk”, skriver en person.

”Jag svär att det alltid är de söta parfymerna som får mäns uppmärksamhet”, skriver en annan.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst