Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Du har applicerat torrschampo fel hela tiden

24 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Brukar du använda torrschampo till vardags, men tycker inte att du får resultatet du vill?
Kändisfrisören Tom Smith delar med sig av ett enkelt torrschampo-knep nu som gör håret mycket fräschare.
– Jag slår vad om att du använt torrschampo fel hela tiden, säger han.
Annons
VIDEO: Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
VIDEO: Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Torrschampo har blivit stapelvara i många kvinnors hem, badrumsskåp och handväskor. För att inte tvätta håret för ofta är vi många som använder oss av produkten, så att håret känns fräscht längre.

Enligt kändisfrisören Tom Smith är det dock vanligt att inte få ut det mesta av sitt torrschampo – han menar att de flesta som använder det i håret skulle kunna få bättre resultat. I ett klipp på Glamour UK:s Tiktok-konto berättar han om sitt allra bästa knep, och visar hur man kan göra.

– Jag slår vad om att du har använt torrschampo fel hela tiden. Kolla vidare här för att se hur du torrengör ditt hår ordentligt, säger han i klippet.

Tom demonstrerar sin teknik på en modell som har fett hår. Han konstaterar att vilket torrschampo som helst fungerar för hans metod, det behöver inte vara någon dyr variant.

Annons

– Börja med att spreja jättemycket i håret – och jag menar jättemycket, säger han och fortsätter:

– Låt det sedan vara i någon minut innan du försiktigt borstar ut det.

@glamouruk

Wait…have we been using dry shampoo wrong this whole time? 😳 Celeb hairstylist @Tom Smith shows GLAMOUR how you should *really* be using it. #hairhack #dryshampoohack #dryshampoo #hairtutorial

♬ original sound - British GLAMOUR -

Sista steget med torrschampot gör skillnad

För många tar nog torrschampo-proceduren slut här, men Tom Smith föreslår ett ytterligare steg som han menar är det allra viktigaste. Det här kräver att du har en hårfön som du kan ställa in på att blåsa kall luft.

– Det här är det viktigaste. Ta fram din hårfön, byt till kall luft och blås bort partiklarna ur ditt hår. Partiklarna har absorberat oljan och sen blir du av med dem när du blåser bort dem. Det lämnar dig med fräscht, rent hår. Otroligt!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hårBrand logo
SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hår
Annons