Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Fixa drömhår utan värme – använd vanliga husgerådet

02 mar, 2022 
Avsandra skarin
FotografTiktok
Istället för att fixa håret med dyra värmeverktyg som kan skada håret, så kan det gå lika bra att ta sådant som redan finns hemma.
Frisör Maria Aiello tipsar om hur det på ett enkelt sätt går att styla håret med plastfolie.
Annons
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

finMånga drömmer om ett rakt och silkeslent hår. För att få det resultatet, används ofta plattänger med hög värme. Vilket kan vara skadligt för håret, framförallt om den används ofta.

Därför visar frisören Maria Aiello en ny teknik i ett av sina Tiktok-inlägg, där det inte behövs någon värme alls. Istället använder hon något som de flesta redan har hemma i köket, helt vanlig plastfolie.

Drömhåret med plastfolie

  1. Spreja håret tills det är fuktigt.
  2. Vira plastfolien hårt kring längderna. I videon har hon delat upp håret i två delar.
  3. Låt plasten ligga kvar tills håret är torrt och ta sedan bort den.
Annons

Av kommentarerna att döma är många dock skeptiska till om det funkar och vissa menar också att Maria redan hade rakt hår innan.

Locka håret med hårborsten

Det finns även alternativ för dig som hellre vill ha lockigt hår. I en annan video visar frisören Rachel Dunn, hur hon med hjälp av ett bälte i microfiber, från en badrock kan fläta håret och få lockar. Hon säger att lockarna håller i några timmar.

Isabella Kate har visat i en video hur hon med med sin hårborste lyckas göra lockar. Det första hon gör är att lägga i volymprodukter med värmeskydd, som mousse och textursprej, i vått hår.

Annons

– Efter att ha applicerat stylingprodukterna så låter jag håret torka tills det är 20 procent fuktigt och 80 procent torrt. Det ska vara lite torrt men mestadels fuktigt.

Annons

Sedan delar hon upp håret i sektioner, tar en del av håret och rullar upp det med skaftet på borsten på samma sätt som en locktång. Sedan tar hon nästa sektion.

– När jag har lockat hela håret med borsten, så torkar jag de nedre längderna med diffusern på fönen. Sedan är det färdigt!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons