Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hårfärgen som gör att du ser riktigt exklusiv ut

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Cindy Crawford
Har du, liksom kändisarna, tröttnat på bristen på variation bland mörka hårfärger?
Då år den här nya hårtrenden något för dig.
I Hollywood är det allt fler som väljer att anamma färgen ”exklusiv brunett” – och det är riktigt snyggt!
Annons
Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Länge verkar kändisfrisörerna haft lättare att variera ljusa hårfärger än mörka dito på stjärnorna. Medan de ljusa svallen varierat mellan blont, cendre, honung, karamell och kombinerats med olika slingor, lowlights och balayagefärgningar i all oändlighet, så har de mörka frisyrerna känts desto plattare. Det känner nog många igen sig i även om de färgar håret hemma – att färga håret mörkt gör att det lätt får en och samma färg och saknar nyanser.

Men nu är det ett minne blott, skriver Marie Claire. I Hollywood anammar nu allt fler profiler den heta hårfärgstrenden ”exklusiv brunett” – en mörk hårfärg full av nyanser och subtila slingor för ett svall med liv som gör att du ser riktigt lyxig och dyr ut.

Annons

Så får du till hårfärgstrenden

Men bara för att det ser extra dyrt och exklusivt ut, behöver det inte nödvändigtvis kosta mer i plånboken. Det viktiga med hårfärgen är att skapa mjuka dimensioner i det mörka håret, genom att blanda flera olik nyanser och ge håret mycket glans.

Tillsammans med din frisör bestämmer du vilka som ska vara dina ljusaste och mörkaste nyanser i håret. När det är bestämt kommer frisören kunna placera ut hårfärgens spektra genom håret för att du ska få de mjuka övergångarna du vill ha, och på så sätt uppnå den lyxiga looken! Det är också viktigt att bestämma om du vill att det ska vara varma eller kalla toner i håret, beroende på vad du trivs bäst i och vad du har för hudton.

Här kan du inspireras av stjärnornas vackra tolkningar av exklusiv brunett!

Jennifer Lopez har varma nyanser i sitt bruna hår.
Annons
När Selena Gomez visar up sitt mörka hår i dagsljus syns alla vackra nyanser.
Vackra Cindy Crawford har också anammat hårtrenden.
Priyanka Chopra visar att håret inte behöver vara platt för att det är mörkt.
Annons
Annons