Cindy Crawford

Omar Vega
Trendigaste frisyrerna 2022
0:43

Efter reklamen: Trendigaste frisyrerna 2022

(0:43)

Slå på ljud

Länge verkar kändisfrisörerna haft lättare att variera ljusa hårfärger än mörka dito på stjärnorna. Medan de ljusa svallen varierat mellan blont, cendre, honung, karamell och kombinerats med olika slingor, lowlights och balayagefärgningar i all oändlighet, så har de mörka frisyrerna känts desto plattare. Det känner nog många igen sig i även om de färgar håret hemma – att färga håret mörkt gör att det lätt får en och samma färg och saknar nyanser.

Men nu är det ett minne blott, skriver Marie Claire. I Hollywood anammar nu allt fler profiler den heta hårfärgstrenden ”exklusiv brunett” – en mörk hårfärg full av nyanser och subtila slingor för ett svall med liv som gör att du ser riktigt lyxig och dyr ut.

Nya smala brynen är tillbaka - så fixar du looken!

Så får du till hårfärgstrenden

Men bara för att det ser extra dyrt och exklusivt ut, behöver det inte nödvändigtvis kosta mer i plånboken. Det viktiga med hårfärgen är att skapa mjuka dimensioner i det mörka håret, genom att blanda flera olik nyanser och ge håret mycket glans.

Tillsammans med din frisör bestämmer du vilka som ska vara dina ljusaste och mörkaste nyanser i håret. När det är bestämt kommer frisören kunna placera ut hårfärgens spektra genom håret för att du ska få de mjuka övergångarna du vill ha, och på så sätt uppnå den lyxiga looken! Det är också viktigt att bestämma om du vill att det ska vara varma eller kalla toner i håret, beroende på vad du trivs bäst i och vad du har för hudton.

Därför valde Jane Fonda att sluta färga håret

Här kan du inspireras av stjärnornas vackra tolkningar av exklusiv brunett!

Jennifer Lopez har varma nyanser i sitt bruna hår.

VALERIE MACON

När Selena Gomez visar up sitt mörka hår i dagsljus syns alla vackra nyanser.

Bruce Cotler

Vackra Cindy Crawford har också anammat hårtrenden.

Sipa USA

Priyanka Chopra visar att håret inte behöver vara platt för att det är mörkt.

MEGA
Mest läst