Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Frisören: Frisyrerna som är minst smickrande efter 40

10 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter 40 är det många som känner ett behov att uppdatera sin frisyr, och byta stil på håret.
Frisören Bob Siebert delar med sig av sina bästa tips för att välja en så smickrande look som möjligt.
– En frisyr som är osmickrande är generellt i en form eller längd som inte passar med personens ansiktsform eller hårtextur, säger han till She finds.
Annons
TV:Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
TV:Trendigaste frisyrerna 2022

Vi vill alla hitta en frisyr som är smickrande och snygg, och som gör att vi känner oss som den bästa versionen av oss själva. Men det kan vara lättare sagt än gjort.

Med åldern förändras hårets textur, och har du fått grått hår märker du säkert att det är grövre och snäpper torrare än du är van vid att håret är. Det är därför vanligt att vilja byta frisyr efter 40, och hitta något som passar ens nya mognare jag och hår. Men vilken är den bästa frisyren?

– Eftersom åldrande och hårets åldrande är väldigt individuellt, så måste det tas med i beräkningen när man letar efter passande frisyrer. Allt beror på texturen, den önskade hårfärgen och volymen på individens naturliga hår, säger Bob Siebert, frisör, till She finds.

Annons

Viktigt att kunna bära upp frisyren

Eftersom vi alla är olika går det inte att säga en perfekt smickrande look som alla trivs i, men det viktiga är att välja en frisyr du känner att du kan bära upp själv, och som du trivs i. Siebert menar att det mest avgörande för att passa i en frisyr är att du har självförtroende.

– Tydligt geometriska och asymmetriska klippningar bör reserveras till kvinnor med stark och färgsprakande personlighet. Den typen av frisyrer kan verkligen göra ett intryck om de sitter på rätt person.

Det hade varit praktiskt om det fanns en universell frisyr som passade exakt alla, men det bästa är att prata med din frisör för att hitta looken som passar just ditt utseende och personlighet – och för att slippa något som du inte känner dig som ditt snyggaste jag i.

Allison Janney har hittat en frisyr hon tycket om.

Personer som har tunna hårstrån eller platt hår bör generellt hålla sig till en page eller en längre page för att få mer volym och framhäva formen på håret.

Annons

– En frisyr som är osmickrande är generellt i en form eller längd som inte passar med personens ansiktsform eller hårtextur. Varje individ vill belysa eller gömma något speciellt med sin frisyr.

Vilka drag vill du ska synas?

Att veta vilka drag du vill uppmärksamma och vilka du vill gömma är alltså viktigt att komma underfund med innan du bestämmer dig för hur du ska klippa dig. Om du exempelvis har komplex över rynkor i pannan så är det inte det bästa att välja en frisyr vars uppklippning framhäver just den delen av ditt ansikte, eftersom det kommer göra att du tänker mer på det du stör dig på.

–En frisyr borde verkligen skräddarsys till den individuella klientens ansiktsform, hårtextur och deras möjlighet och vilja att styla sitt hår.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också:Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarnaBrand logo
Se också:Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarna
Annons