Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

11 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografRODNAE Productions/Pexels
Många låter bli att tvätta håret innan de går till frisören, för att frisören ändå ska tvätta det.
Men när håret ska stylas bör det vara tvättat, tycker hårfrisören Natalie Bolyn, som nu klagar på kunder med för smutsigt hår.
”När jag måste tvätta händerna efter att ha stylat ditt hår är det ett problem”, skriver hon.
Annons
Här är kändisarnas värsta hårmissarBrand logo
Här är kändisarnas värsta hårmissar

De flesta kommer inte till frisören med nytvättat hår, eftersom frisören ändå brukar tvätta håret inför klippningen. Men om det är ett besök hos en hårstylist som står på agendan, exempelvis inför ett stort evenemang eller ett bröllop, så bör du tänka annorlunda.

Hårstylisten Natalie Bolyn jobbar mycket med brudar inför deras bröllop, och menar att det är vanligt att kunderna kommer in med smutsigt hår inför stylingen, för att de hört att det gör frisyrprocessen lättare. Det stämmer inte menar Natalie, som nu skrivit ett uppmärksammat inlägg på Instagram, som The Mirror har plockat upp.

”Jag vet inte vem längs vägen som sa till folk att smutsigt hår är bättre för håruppsättningar, men det stämmer helt enkelt inte. Ja, en tvätt kvällen före du ska få ditt hår stylat är ofta den perfekta grunden för en frisyr, men det stämmer inte inte för alla – som jag sagt innan så är ingens hår likadant”, skriver Natalie Bolyn.

Annons

Hon fortsätter:

”Du kan ditt eget hår. Om du lätt får superfett hår efter att inte ha tvättat det på en dag, så kan du tvätta det samma dag. Jag kan göra ditt hår smutsigt, jag kan inte göra det rent”, skriver stylisten.

Hårstylistens irritation över kundernas beteende

Framförallt är Natalie trött på kunderna som inte har tvättat håret på fyra-fem dagar inför sin håruppsättning.

”Dyk inte upp med fem dagar gammalt fettigt hår som luktar illa, för den skiten kommer bara bli värre när jag börjar använd värme och ingen till lukta som hår som inte tvättats på fem dagar. När vi säger smutsigt hår menar vi att det är tvättat dagen eller kvällen innan. Du får inte pluspoäng för extra smutsigt hår”, skriver hon.

Bland kommentarerna får Natalie medhåll av andra stylistkolleger, som upplevt ett liknande problem.

”Jag skulle klara mig utan kunderna med smutsigt hår” och ”Gud, du har helt rätt”, skriver flera personer.

Annons