Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Så vet du om du passar bäst i långt eller kort hår

03 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
Har du alltid haft kort eller långt hår av gammal vana, men vet inte vad du egentligen passar allra bäst i?
Frisören Helen Reavey har ett enkelt knep för att ta reda på saken, som bara tar några sekunder.
Annons
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022Brand logo
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022

Går du i tankar att kapa ditt långa hår, eller känner du dig trött på din vanliga page och vill växa ut längderna – men är osäker på vilken typ av frisyr du passar bäst i?

Nu delar en frisör med sig av ett enkelt knep för att förstå vilken hårlängd som är mest smickrande för just dig. Det är hårexperten Helen Reavey som inför sina 30 000 följare på Instagram visar hur man ska göra för att lära sig vilken frisyr som passar bäst.

Allt du behöver för att göra frisörens snabba knep är två pinnar – Helen använder sig av metallsugrör – och något att mäta pinnarna med. Helen visar hur hon håller ena sugröret längs med ansiktet rakt ner från örat, och sedan det andra röret horisontellt i vinkel under hakan. Hon mäter sedan ut avståndet på den vertikala pinnen, och markerar var det andra röret möter. Det hon alltså mäter ut är avståndet mellan öra och haka.

Annons

– Här är ett riktigt enkelt knep för att se om du passar bra i kort hår, och det förklarar varför någon som Sarah Snook passar så bra i kort hår, säger hon i videon.

Därför passar vissa bättre i kort hår

Sarah Snook är skådespelaren som spelar karaktären Shiv i HBO:s succéserie Succession, och som blivit känd för sin röda page.

Helen förklarar att om man har mer än 5,7 centimeter – 2,25 tum – från botten av örat till hakan så passar man bättre i långt hår, men om det är kortare så kan kort hår vara det som är allra mest smickrande.

Bland kommentarerna är det flera som uppskattar knepet – men alla tänker inte applicera det på sig själva.

”Jag har velat klippa mitt långa hår men jag har 3,5 tum så kanske inte ändå”, skriver en person.

”Nu känner jag mig bekräftad i att behålla mitt sjöjungfruhår”, säger en annan.

Annons