Jonathan Van Ness
Trendigaste frisyrerna 2022
0:43

Efter reklamen: Trendigaste frisyrerna 2022

(0:43)

Slå på ljud

Frisören Jonathan Van Ness har blivit en riktigt hårguru med sin medverkan i makeover-programmet The queer eye på Netflix – en reboot på det gamla programmet Queer eye for the straight guy som hette Fab 5 på svenska.

I sitt yrke har han sett alla vanliga misstag folk gör med sitt hår, och tipsar nu om de tre vanligaste missarna som är lätta att undvika!

Frisören: Mammor ber alltid om samma sak – det är oförskämt

Tvätta håret för mycket

– Ditt hår är väldigt likt tyg. Låt säga att vi har två vita t-shirts – om vi tar en t-shirt och tvättar den varje dag och tar den andra t-shirten och bara tvättar den en gång i veckan i ett år, så kommer den andra vara mycket mindre skadad, fransig och uttänjd, säger Jonathan Van Ness och fortsätter:

– Många människor som har kroniska problem med sitt hår berättar för mig att de tvättar det varje dag. Man vill inte heller att duschen ska vara den varmaste i världen eller den längsta u världen – och det är extra viktigt om man har blekt hår, färgat hår eller hår med förlängningar.

Tvätta inte håret för ofta menar frisören.

För extrem hårfärg

Jonathan Van Ness menar att han ofta avråder sina kunde från dramatiska hårfärger – för att det är jobbigt och dyrt att underhålla under lång tid.

– Det är roligt när man gör det första gången, men eftersom håret växer en halv centimeter i månaden så är det ett åtagande i flera år om du har långt hår. det är en väldigt dyr investering.

5 förändringar din frisör vill att du gör när du fått grått hår

Jonathan tycker att alla som inte har kort hår ska hålla hårfärgandet inom två nyanser från sin naturliga hårfärg – alltså antingen max två nyanser ljusare eller två nyanser mörkare.

Kendall Jenner har färgat håret rött – för extremt för Jonathan Van Ness.

KCS Presse / MEGA

Skippa värmeskydd

De flesta vet att de borde använda värmeskydd i håret om de använde värme i sin styling, men slarvar ändå med det. Men vill du att håret ska hålla sig hälsosamt är det viktigt att vara noggrann med värmeskyddet menar kändisfrisören.

– Om du applicerar värmeskydd i ena sidan av håret och inte i andra, och sen värmestylar eller fönar håret i en månad, så kommer du se en signifikant skillnad på topparna, säger Van Ness.

Källa: You.

Mest läst