Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Frisören: Tre vanligaste hårmissarna

02 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Pexels.
Jonathan Van Ness
Frisören Jonathan Van Ness har blivit känd i The queer eye på Netflix.
Under karriären har han sett alla misstag som folk gör när de försöker ta hand om sitt hår – och varnar nu för beteendet som kan skada frisyren.
– Håret är väldigt likt tyg, säger han till sajten You.
Annons
Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Frisören Jonathan Van Ness har blivit en riktigt hårguru med sin medverkan i makeover-programmet The queer eye på Netflix – en reboot på det gamla programmet Queer eye for the straight guy som hette Fab 5 på svenska.

I sitt yrke har han sett alla vanliga misstag folk gör med sitt hår, och tipsar nu om de tre vanligaste missarna som är lätta att undvika!

Tvätta håret för mycket

– Ditt hår är väldigt likt tyg. Låt säga att vi har två vita t-shirts – om vi tar en t-shirt och tvättar den varje dag och tar den andra t-shirten och bara tvättar den en gång i veckan i ett år, så kommer den andra vara mycket mindre skadad, fransig och uttänjd, säger Jonathan Van Ness och fortsätter:

– Många människor som har kroniska problem med sitt hår berättar för mig att de tvättar det varje dag. Man vill inte heller att duschen ska vara den varmaste i världen eller den längsta u världen – och det är extra viktigt om man har blekt hår, färgat hår eller hår med förlängningar.

Tvätta inte håret för ofta menar frisören.

För extrem hårfärg

Jonathan Van Ness menar att han ofta avråder sina kunde från dramatiska hårfärger – för att det är jobbigt och dyrt att underhålla under lång tid.

Annons

– Det är roligt när man gör det första gången, men eftersom håret växer en halv centimeter i månaden så är det ett åtagande i flera år om du har långt hår. det är en väldigt dyr investering.

Jonathan tycker att alla som inte har kort hår ska hålla hårfärgandet inom två nyanser från sin naturliga hårfärg – alltså antingen max två nyanser ljusare eller två nyanser mörkare.

Kendall Jenner har färgat håret rött – för extremt för Jonathan Van Ness.

Skippa värmeskydd

De flesta vet att de borde använda värmeskydd i håret om de använde värme i sin styling, men slarvar ändå med det. Men vill du att håret ska hålla sig hälsosamt är det viktigt att vara noggrann med värmeskyddet menar kändisfrisören.

– Om du applicerar värmeskydd i ena sidan av håret och inte i andra, och sen värmestylar eller fönar håret i en månad, så kommer du se en signifikant skillnad på topparna, säger Van Ness.

Källa: You.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons