Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören vill att kvinnor ska omfamna sitt gråa hår

26 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram/Pexels.
Kalifornien-baserade frisören Jack Martin har gått i bräschen för att fler kvinnor ska våga omfamna sina gråa hårstrån.
I över ett decennium har han fått sina kunder att känna sig snygga i silver.
Spana in de otroliga förvandlingarna hos hans kunder!
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Att välja att omfamna sitt gråa hår istället för att färga över utväxten är något som allt fler kvinnor gör – bara det senaste året har det blivit mycket vanligare bland kända kvinnor, både i Sverige och utomlands, att stolt bära sitt silverbarr. Många har tröttnat på dubbelmoralen där män med grått hår ses som stiliga, medan kvinnor med grått hår räknas som gamla. Dessutom är det både dyrt och omständligt att färga håret minst en gång i månaden.

Annons

En som länge har lobbat för att inte färga över gråa hårstrån är den amerikanska frisören Jack Martin. Det var en dag som en kvinna kom in till hans salong och sa att hon skulle vilja dra ut på tiden mellan sina frisörbesök, men att hon inte visste hur det skulle gå till när hon hade grå utväxt vid hårrötterna.

Jack uppmuntrade henne då att istället ta till vara på sitt gråa hår och färga hela håret grått – på så sätt skulle hon inte behöva stressa över utväxten mellan gångerna hon går till frisören.

När kvinnan gick med på det gjorde Jack att hon genomgick en total utseendeförvandling, och sedan dess har Kaliforniens gråhåriga kvinnor kommit till honom för att omfamna sitt gråa hår på ett snyggt sätt.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Här är några av Jack Martins vackra hårförvandlingar

Annons
Annons
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons
Annons