Att välja att omfamna sitt gråa hår istället för att färga över utväxten är något som allt fler kvinnor gör – bara det senaste året har det blivit mycket vanligare bland kända kvinnor, både i Sverige och utomlands, att stolt bära sitt silverbarr. Många har tröttnat på dubbelmoralen där män med grått hår ses som stiliga, medan kvinnor med grått hår räknas som gamla. Dessutom är det både dyrt och omständligt att färga håret minst en gång i månaden.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

En som länge har lobbat för att inte färga över gråa hårstrån är den amerikanska frisören Jack Martin. Det var en dag som en kvinna kom in till hans salong och sa att hon skulle vilja dra ut på tiden mellan sina frisörbesök, men att hon inte visste hur det skulle gå till när hon hade grå utväxt vid hårrötterna.

Jack uppmuntrade henne då att istället ta till vara på sitt gråa hår och färga hela håret grått – på så sätt skulle hon inte behöva stressa över utväxten mellan gångerna hon går till frisören.

När kvinnan gick med på det gjorde Jack att hon genomgick en total utseendeförvandling, och sedan dess har Kaliforniens gråhåriga kvinnor kommit till honom för att omfamna sitt gråa hår på ett snyggt sätt.

Här är några av Jack Martins vackra hårförvandlingar

Mest läst