Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

11 produkter som räddar vinterhåret

18 nov, 2021 
AvJessica Blockström
FotografPexels
Friss, torr hårbotten, statiskt hår. Det är få hår som sköter sig som man vill under kyliga månader, men vi har produkterna som hjälper!
Annons

Vill du också undvika problemen som kan uppstå under årets kallare månader?

Slipp friss, torr hårbotten och statiskt vinterhår!

Vi listar elva hårprodukter som hjälper mot allt från kliande hårbotten till torra och kluvna hårtoppar.

1. Fuktgivande hårinpackning för lockigt hår

Love Curl Hair Mask från Davines är framtagen för lockigt hår men ger så mycket näring och fukt att den även fungerar fint på andra torra hårtyper. Läs mer och köp hårmasken här (reklamlänk).

2. Leave-in-balsam för torrt hår

Seven Seconds Condition Leave-In Detangler från Unite är en balsamsprej som är speciellt bra för torrt och skört hår. Passar fint att fukta upp håret med om du behöver styla om det eftersom du också får värmeskydd. Läs mer och köp sprejen här (reklamlänk).

3. Lugna torr hårbotten

Dry Scalp Treatment från Moroccanoil lugnar och återfuktar en torr och irriterad hårbotten samtidigt som den har en milt exfolierande effekt för att få bort döda hudceller. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

4. Hårmask för både håret och hårbotten

Hydrating Jelly Mask från Authentic Beauty Concept är speciellt utformad för att göra gott för både hår och hårbotten. Formulan känns nästan viktlös och innehåller bland annat återfuktande och lugnande ingredienser som algextrakt, aloe vera, allantoin, bisabolol och glycerin. Hårinpackningen är inte helt lätt att hitta i Sverige men du kan läsa mer om den här. Du hittar även en liknande variant från samma varumärke här (reklamlänk).

5. Hålla babyhår på plats

Har du ändå frisstrån som envist sticker ut från frisyren? Då är Tämja från Björk toppen att ha i handen. Den vårdande formulan med kokosolja, sheasmör och aminosyror appliceras lätt med den smarta spoolie-borsten för att hålla flygiga småhår på plats. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

6. Hårinpackning för torrt och skadat hår

Deep Conditioning Repair Hair Mask från Björn Axén både återfuktar och reparerar på djupet vilket gör den fin både till torrt och skadat hår. Här kombineras marina extrakt med arganolja för starka och silkesmjuka strån. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

7. Lösningen för torra toppar

Mending Infusion från Moroccanoil är som en dagcrème för torra toppar. Den återfuktande formulan fyller ut, plumpar upp och sluter fjällen så att håret nästan ser nyklippt ut. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

8. Sulfatfritt schampo

Hos Rahua hittar du ekologiskt sulfatfritt Classic Shampoo med växtextrakt och vårdande oljor som fungerar lika fint på torrt som färgat hår och är snällt även mot hårbotten. Läs mer och köp schampot här (reklamlänk).

9. Hårborste för blött hår

Vinterhår kan vara extra känsligt och än mer så när håret är blött. Behöver du ändå borsta igenom det innan det torkat ska du välja en borste speciellt designad för fuktiga strån, till exempel nya Classic Brush Wet från Corinne som finns i två storlekar. Läs mer och köp hårborsten här (reklamlänk).

Annons

10. Mössa som undviker friss

Silk Lined Beanie från svenska Urban Hair Accessories är något av det smartaste vi hittat. Mössan håller inte bara huvudet varmt. Insidan är fodrad med siden vilket ser till att frisyren inte blir förstörd och håret inte torrt. Den finns i flera färger, läs mer och köp den här.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

11. Sidenörngott

Med örngott av siden slipper du vakna till frissig frilla. Hemligheten är att siden inte absorberar fukt och att den blanka ytan ger minimal friktion. På Soà Stockholm hittar du lyxiga sidenörngott i nio olika färger. Läs mer och köp örngottet här.

Psst! Hos vår systersajt ELLE kan du läsa mer om varför det är bra att använda sidenörngott.

Så påverkar sömnbrist ditt hår och din hud negativtBrand logo
Så påverkar sömnbrist ditt hår och din hud negativt
Annons