hår mindre fett bli av med fett hår
Så får du mer volym i håret
1:02

Efter reklamen: Så får du mer volym i håret

(1:02)

Slå på ljud

Många kvinnor känner nog igen sig i problemet – vad ska man egentligen göra av sitt hår sista dagen före det är dags att tvätta det? För många av oss är lösningen att sätta upp håret i en slarvig knut, som tyvärr ofta ser flottig ut trots allt, eller att spruta håret fullt med torrschampo.

Men det behöver inte vara enda lösningen. Frisören Audrey Anne visar nu upp sitt bästa hårknep för dagarna med fett hår, och får till en snygg frisyr som man aldrig hade kunnat gissa var till för att dölja otvättat hår. Audrey, som har över en halv miljon följare på Tiktok, visar i ett videoklipp hur hon sätter upp håret i mer än en vanlig knut för att få håret att se rent ut – utan att använda torrschampo.

Julianne Moores ögonbrynsknep – för sina söndernoppade bryn

Frisören står med ansiktet riktat mot kameran och börjar med att dela håret i två sektioner, en på var sida av mittbenan, med hjälp av en stor kam. Hårsektionerna kammar hon sedan fram och fäster ihop framför sitt ansikte.

Med en borste tar hon resten av håret och borstar bak det till en hög hästsvans. Med hjälp av hårvax får hon håret att ligga platt, och hon fäster håret med en tofs.

Åsikterna om frisyren för otvättat hår

Framtill tar Audrey sedan håret hon hållit undan och gör två flätor av dem. Flätorna korsar hon sedan så att de bildar en V-formation på huvudet, innan hon petar in dem i tofsen så att de sitter fast. Sedan är det dags för sista steget – att göra den vanliga hästsvansen till en snygg knut. Audrey delar hästsvansen i två delar och snurrar båda delarna, för att sedan västa dem som en knut med hjälp av hårnålar. Hon avslutar sedan med hårspray.

Bland hennes många följare får frisyrförslaget olika respons – medan vissa vill testa det tycker andra att deras hår ser fulare ut när det är otvättat.

Frisyren som Hollywoods hårstylister rekommenderar för moget hår

”Alver har sitt hår på det här sättet och jag gillar det”, skriver en person.

”Älskar alla de hör snygga tofsarna, men jag kan inte gå en hel dag utan att ta bort det och börja om”, skriver en annan.

”Finns inte en chans att jag skulle bry mig tillräckligt för att göra detta”, tycker en tredje.

Mest läst