Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisyren som automatiskt får håret att se tjockare ut

27 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Har du problem med tunt hår, och vill att din frisyr ska ge ett fylligare intryck?
Då är den trendiga U-formade klippningen perfekt för dig.
– Den U-formade klippningen har blivit superpopulär bland många kunder som har hår åt det tunnare hållet, säger frisören Rachel Selt till Glamour.
Annons
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022Brand logo
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022

Att ha tunt och stripigt hår är inget ovanligt – vi är många som önskar att vi hade mer hår på huvudet, och kunde få till en fylligare och mer voluminös frisyr. Särskilt i mer mogen ålder blir hårstråna färre och hårmanen därmed tunnare.

Men nu har en ny frisyr blivit trendig – den U-formade klippningen. Sätter frisyren klipps på gör att håret upplevs som tjockare än det är, samtidigt som du slipper att få håret uppklippt i olika lager.

– Den U-formade klippningen har blivit superpopulär bland många kunder som har hår åt det tunnare hållet. Sidorna av håret är mycket tunnare jämfört med baktill, så U-formen tar genast bort den där stripiga looken samtidigt som du får en snygg, rak klippning, säger frisören Rachel Selt till tidningen Glamour.

Annons

Hon fortsätter:

– Det ger också mängder av volym och håller bra när man stylar det med locktång.

Så klipps hyllade frisyren

Vad innebär en U-formad klippning då? För att få till den delas håret på mitten av huvudet, mellan nacken och pannan, innan håret ”dras fram” på varje sida och klipps vertikalt för att bli av med kluvna toppar, förklarar frisören.

Frisyren har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier-plattformen Tiktok, där många väljer att matcha klippningen med en luftig lugg. När profilen Hang visade upp frisyren fick klippet över 3,5 miljoner visningar, och bland kommentarerna är det många som vill härma – eller redan har gjort det.

”Jag skaffade den här frisyren i veckan och fick så bra självförtroende så tack så mycket för att du filmade detta”, skriver en person.

”Jag kommer be min frisör om detta nästa vecka”, skriver en annan.

@nothangtw

Documenting this just in case I need it again in the future 💇🏻‍♀️ #360haircut #wispybangs #hair #hairstyles #hairtips

♬ Love Nwantiti(Remix) - mouradbiker.ma
Annons