Tilde de Paula Eby, Julia Roberts, Jennifer Garner.
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Slå på ljud

Uppklippt axellångt hår

Det här är den ultimata smickrande frisyren. Att ha axellångt hår som är lätt uppklippt är populärt bland kändisarna, och det är inte svårt att förstå varför. Frisyren är lätt att variera och ramar in ansiktet på ett snyggt sätt, så att man inte ser äldre ut än man är.

– Axellånga frisyrer är supersmickrande, eftersom de nuddar dekolletaget och mjukt ramar in ansiktet. Det är också värt att flagga för att det blir allt vanligare att kvinnor får tunt hår, och en axellång frisyr ger illusionen av tjockare, fylligare hår, säger frisören Marc Trinder till Byrdie.

Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby.

Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Lugg

Att skaffa lugg är ett bra sätt att fräscha till håret, men nyckeln är att hitta rätt längd och form för ditt ansikte och dina drag.

– En tjock, rak lugg kan vara dramatisk, men det döljer fina linjer och kan helt rama in ansiktet och dra uppmärksamheten till dina ögon, säger Marc Trinder.

Men har man inte ett långt eller ovalt ansikte, så kan det vara bra att väljer en mjukare sorts lugg.

– Luggar som böjer sig runt och ramar in kindbenen kommer ge ansiktet mer konturer och ett lyft.

Kattias Ahlström.

Kattis Ahlström.

Anette Lindfors Persson/TT

Kort och naturligt lockigt

Överväg att stoppa undan din plattång eller att få håret stylat professionellt, och låt de naturliga lockarna eller vågorna ta plats. Håll lockarna mjuka och återfuktande med exempelvis arganolja, det hjälper mot frissigt hår utan att göra håret tungt och fett.

Shima Niavarani.

Shima Niavarani.

Dan Hansson/TT

Vågig lång page

Som Julia Roberts visar här så kan en lång page – en så kallad lob – kan ta många olika former. En populär kändisfavorit är en vågig lob med djup sidbena, där majoriteten av håret hamnar på ena sidan så att ansiktet ramas in snyggt.

Julia Roberts.

David Fisher/Shutterstock

Vågigt hår med mittbena

Den här frisyren hjälper till att både öppna upp och rama in ansiktet, med hjälp av ljusare slingor närmast ansiktet. Be om att få håret mjukt uppklippt hos frisören – det hjälper med både hårets mjukhet och framhäver textur.

Jennifer Garner.

Broadimage/REX