1:08

Efter reklamen: 10 kändisar som vägrar plastikoperation

(1:08)

Slå på ljud

Ingrid Bergman rakade pannan

Svenska Ingrid Bergman ville helst vara så naturlig som möjligt och fick slåss för det i branschen, där man ville att hon skulle ändra både sitt hår, sina bryn och sitt namn. Ett knep hon använde sig av var dock att rak sig en centimeter längs hårlinjen, för att ge intrycket av en större panna.

Rights Managed

Sophia Loren använde olivolja varje dag

Sophia Loren har hyllats som en av de vackraste kvinnorna genom tiderna, och det är klart att den italienska stjärnan tillskriver olivolja som en del i hennes skönhet. Inte bara att hon är noga med att få i sig minst två matskedar olivolja med maten varje dag, hon brukade också smörja in sig med oljan och addera den till sitt badvatten.

The Granger Collection

Kändisarna som varit både blondiner och brunetter

Marilyn Monroe applicerade fem nyanser av läppstift

Det är inte lätt att få till den perfekta läppen – fråga bara Marilyn Monroe. Skådespelaren har blivit synonym med sina röda läppar använde sig av fem olika nyanser av läppstift för att läpparna skulle få dimension och ge ett fylligare intryck.

Rights Managed

Joan Crawfords tuggummiknep

Joan Crawford var noga med att tugga tuggummi, då hon trodde att det skulle strama åt hennes käklinje. Hon var också ganska rituell kring sin skönhetsrutin, och sköljde till exempel ansiktet med iskallt vatten 25 gånger varje gång hon tvättat det.

Rights Managed

Grace Kelly markerade kindbenen

Det är lätt att tänka att contour-smink är något nytt påfund som Kim Kardashian gjorde till en stor trend på 2010-talet, men redan på Grace Kellys tid var det ett fenomen. Den vackra filmstjärnan var noga med att definiera sina kindben, genom att applicera en nyans mörkare skugga under kindbenen.

Rights Managed

Så kan en kort frisyr ändra hela ditt ansikte

Greta Garbos smarta användning av vaselin

Greta Garbo tyckte om looken med mörka, glansiga ögon, och det fixade hon lätt med vaselin. Hon applicerade först den mörka ögonskuggan och hade sedan vaselin ovanpå. Hon kunde också blanda vaselin med mörkt pigment för att skapa eyeliner.

Rights Managed

Källa: Brightside.