Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Det ska du tänka på när du har grått hår

18 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografPrivat.
Elin Rantatalo om grått hår
När håret blir grått förändras ofta texturen på stråna, och du kan behöva ta hand om det på ett annat sätt.
Feminas bloggare, tillika utbildade frisören, Elin Rantatalo ger sina bästa tips på hur du vårdar ditt gråa hår på bästa sätt.
– Överlag när man åldras så tappar man fukten i huden, och det stämmer även i hårbotten, säger Elin Rantatalo.
Annons
Feminista - Lindex Award: Elin RantataloBrand logo
Feminista - Lindex Award: Elin Rantatalo

Vi får alla grått hår förr eller senare, och vare sig du omfamnar de gråa stråna eller väljer att färga över dem så blir hårets textur vanligtvis annorlunda. Men hur ska man göra för att ta hand om sitt gråa hår, och ge det så mycket liv som möjligt?

Elin Rantatalo är inte bara Feminas profil och bloggare, hon är också en utbildad och erfaren frisör. Hon konstaterar att det är viktigt att tillföra mängder av fukt till grått hår för att det ska må så bra som möjligt.

– Det man ska tänka på när man har grått hår är att tillsätta mycket fukt, då gråa hårstrån ofta upplevs hårdare. Överlag när man åldras så tappar man fukten i huden, och det stämmer även i hårbotten. Det finns olika sorters serum man kan använda för att hjälpa med det, säger Elin Rantatalo och fortsätter:

Annons

– Man kan ha ett nattserum i håret, i stället för att ha en nattmask i ansiktet så lägger man ett nattserum i hårbotten. Många missar att lägga serum i hårbotten, men har man en torr hårbotten är det viktigt att ta hand om den.

Så ger du lyster åt grått hår

Hur ofta man ska tvätta håret är olika från person till person, men de med grått hår bör tvätta håret lite mer sällan, just för att det ofta är lite torrare.

Även om du tillför mycket fukt är det lätt att grått hår blir matt och saknar liv, men med hjälp av lite stylingprodukter kan du hjälpa håret ordentligt på traven.

– Det är lätt att tappa glansen i håret så det blir lite matt och tråkigt, men för det finns det jättebra stylingprodukter i både sprayform och krämform, som gör jättestor skillnad och gör att håret ser fräschare ut. Mina personliga favoriter kommer från Maria Nila och Kérastase, säger Elin Rantatalo.

Elin drabbades av mördarbakterie – hör hennes berättelseBrand logo
Elin drabbades av mördarbakterie – hör hennes berättelse
Annons