1:44

Efter reklamen: 5 kändisars hårfärger genom tiderna

(1:44)

Vi är många som har låtit håret vara under pandemin – frisörbesöken har varit färre, stylingprodukterna har dammat på hyllan och plattången minns man knappt hur den fungerar längre.

Men bristen på sociala evenemang har också gjort att det är många kalufser som mår bättre än någonsin, och därmed är i skick att lekas lite med nu när hösten kommer. Så hur ska man satsa på att se ut efter sommaren egentligen? Trenderna är många och varierande, så det finns mycket roligt att inspireras av! Här har vi samlat höstens fem stora hårfärgstrender – spana in och se vilket som skulle passa dig bäst!

Balsammetoden – så får du friskare hår utan schampo

Koppar, koppar, koppar

Det här är helt klart höstens stora hårtrend – att färga håret i koppartoner. Den vackra röda hårfärgen passar de flesta, och är också oerhört höstig (även om vi tycker att den fungerar året runt).

– Koppar hänger sig kvar i år, med nyanser som sträcker sig från mer naturligt rött till de allra starkast lysande färgerna, säger John Alfred, exklusiv frisör i London.

Inspireras av skalbaggen

Det här är en spännande trend som känns så rätt i höst – nämligen att blanda upp en mörk hårfärg med slingor som skiftar i regnbågens färger, likt skalbaggeskal eller bläck. De skiftande tonerna ger liv och glamourfaktor åt ett mörkt hår, och ger känslan av viktoriansk gotik i höstrusket.

Doppade toppar

Det här är en variant på den tidigare trenden dip dye – men nu kallas det tip dye. Medan dip dye innebär att håret ser ut att vara ”doppat” i en annan färg från topparna och upp halvvägs i håret, så väljer man nu i stället att bara färga de yttersta topparna. Här finns det verkligen utrymme för fantasi, och när man färgar så lite av håret kan det kännas lättare att ta ut svängarna!

Mia Skäringers hårresa – så har hon förändrats genom åren

Rama in ansiktet med färg

Trenden med slingor runt ansiktet i andra färger än resten av håret, så kallade ”money pieces” har varit stor hela året, och hakats på av både Beyoncé och Bella Hadid i omgångar. I höst satsar man på att anpassa trenden efter höstfärger, och kanske lägga in mörkare eller röda toner kring ansiktet, för att passa säsongen.

Blondare än blont

Blond, blondare, blondast är det som gäller för de som är sugna på en ljusare hårfärg i höst. Här spar man inte på krutet utan går all in.

– När man kommer ut från pandemin så vill folk ha sitt hår tjockare, klarare och blondare än någonsin. Platinablont hår är en stark färg att komma tillbaka med – tonen är stark och vågad men med en modern tvist, säger frisören Harriet Muldoon.

Källa: Popsugar.

Därför ska du klippa dig – för att få längre hår

Mer läsning

Femina