Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är dofttrenden alla pratar om

22 apr, 2024 
Kokosparfymer, dam.
Olena Yakobchuk
Kokos är den trendigaste doftnoten i parfymer 2024. Femina har den stora guiden till de godaste kokosparfymerna.
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

En av de mest klassiska doft­noterna är kokos, något du hittar i gamla favoriter som Bronze Goddess från Estée Lauder och Beach Walk från Margiela. Det var dock många år sedan den var riktigt het. Men nu är kokosvatten riktigt på tapeten igen då den dyker upp i flera av nyheterna på parfymfronten den här våren.

Vilken känsla ger kokosvatten i en doft?

– Med sin fruktiga, akvatiska och exotiska doft tillför kokos en fräschör till dofter som för våra tankar till varmare breddgrader. Det ger illusionen av sol, varma stränder och naturlighet och vem vill inte ha det, säger doftproffset Fredrik Johansson.

Annons

Varför är kokos så hett som doftnot igen?

– Just nu ser vi en tydlig ”eskapism-trend” i parfymbranschen, dofter som ska få oss att drömma oss bort från en grå vardag. Kokosvatten blir en perfekt byggsten – med sin exotiska fräschör så blir noten pricken över i.

Kokosparfymer

Green Tea från Elizabeth Arden.
Green Tea från Elizabeth Arden.

1. Klassiska Green Tea från Elizabeth Arden finns nu i nya uppfriskande ­versionen Coconut Breeze där citrus, grönt te och exotiska vita blommor kombineras med noter av salt kokos. Ca 370 kr/50 ml EdT.

Annons
Irresistable Very Floral från Givenchy.
Irresistable Very Floral från Givenchy.

2. Irresistable Very Floral bjuder på förtrollande blommor, eleganta träslag och solkänsla där kokosvatten överraskar i toppen, en bukett av rosor och vita blommor väntar i hjärtat och ljusa träslag ger värme i basen. Ca 965 kr/30 ml EdP.

Femme från Paco Rabanne.
Femme från Paco Rabanne.

3. Paco Rabanne är tillbaka med fjärde versionen av sin lekfullt designade Femme, denna gång i en glittrigare och intensivare mix där rökelse, jasmin, sandelträ och ylang ylang fått sällskap av kokosvatten för en kryddigt varm och sensuell doft. Ca 910 kr/30 ml EdP.

Annons