Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är sommarens trendigaste korta frisyr – en modern twist på Dianas klassiska bob

30 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Diana satte stilen på 1980-talet med sin luftigt korta frisyr. Nu gör prinsessans look en comeback. Se sommarens hetaste bob.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

Om du inte redan har sett den ”moderna Diana”-boben i ditt Instagram- och TikTok-flöde, lita på oss, du kommer att göra det. Den korta frisyren, eller mer bestämt: en twist på den, är oerhört het sommaren 2022. Faktum är att boben är den trendigaste korta frisyren – just nu.

Prinsessan Diana har inspirerat oss, modemässigt, i många år nu. Ända sedan hon tog steget in i den brittiska kungafamiljen, i början av 1980-talet. Ständigt hittar nya generationer till hennes mest klassiska looks. Och kopierar dem. Men en modern touch, ska tilläggas.

2022 är några av Dianas signaturplagg hetare än någonsin: cykelbyxorna, den oversizeade kavajen, den blå eyelinern... Diana må ha gått bort 1997, men hennes stil lever vidare, år efter år.

Annons

Så ser sommaren 2022 års trendigaste korta frisyr ut

Men tillbaka till den ”moderna Diana”-boben. Flera personer har hakat på trenden: Mariah Krey, Emma Corrin och Kaia Gerber – för att nämna några.

– Diana har alltid varit en stilikon, och boben går aldrig ur modet. Diana hade alltid en bob, i alla år... ibland var den längre, ibland kortare, men det kännetecknades av volymen och de många lagren i håret, berättar Suzie McGill, internationell konstnärlig ledare på Rainbow Room.

Det fina med denna frisyr är att om den klipps i en bra längd, som vid kindbenen, kan den lämnas att växa ut vackert och kräver inte så mycket underhåll.

– Om man klipper i lager tillför detta omedelbart volym till håret och kan göra frisyren ännu mer lättskött. När det gäller styling kan du enkelt lägga till någon produkt för att få ytterligare textur till ditt hår, eller blåsa det torrt för en jämn finish, som Diana, säger McGill.

Andreas Wild på Larry King håller med om att den ”moderna Diana”-boben kommer att vara överallt de kommande månaderna – eftersom frisyren är så fräsch.

– Den är så feminin på ett maskulint sätt, säger Wild och fortsätter:

– Dessutom öppnar den upp ansiktet.

Så, vad ska man då be sin frisör om, om man önskar den här frisyren? Se till att kanterna är lite vassa, håret klipps, med fördel, med rakblad. Och se till att investera i en bra textursprej!

Källa: Allure

Annons