Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Frisören: Vanligaste misstagen folk med tunt hår gör

27 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Så får du volym i tunt hår enligt frisören
Har du tunt hår men lyckas inte få mer volym i det, hur du än gör?
Oroa dig inte – det finns lösningar på dina problem.
Frisören, tillika Feminas bloggare, Elin Rantatalo avslöjar de vanligaste misstagen som kvinnor med tunt hår gör.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

De flesta kvinnor som har tunt och platt hår känner igen sig i hur stora problem det kan vara att få volym och liv i håret – det kan kännas som att håret ligger platt och trist efter fem minuter efter ens försök att skapa volym.

Men det finns saker att göra för att hjälpa håret på traven – och vem har bättre koll på de knepen än en utbildad frisör? Feminas bloggare och profil Elin Rantatalo, har arbetat många år som frisör, och samlat på sig knep för att ge håret ett voluminöst intryck.

För Femina konstaterar hon att många gör misstaget att klippa upp håret för mycket när de vill skapa volym i håret, men att det kan få motsatt effekt.

– Jag kan tycka att man ska vara försiktig med att klippa upp det för mycket. När jag var yngre skulle man ha jätteuppklippt hår för att skapa volym, och visst, det blir lättare att få volym på huvudet, men man tappar tjockleken och substansen i topparna, vilket kan vara synd. Vill man att håret ska se fylligt ut är det bra att klippa sig oftare, för nyklippt hår ser tjockare ut, säger Elin Rantatalo.

Annons

Vanliga misstaget för tunt hår

Frisören menar att många inte tar i tillräckligt när de stylar håret, vilket resulterar i att de inte får den volym de vill ha.

– Att de inte vågar föna upp håret ordentligt när de stylar håret. Har man tunt hår kan man överdriva lite när man fönar, för det lägger sig ganska snabbt. Om man har längre hår och lockar kan man också överdriva det lite, man borstar ändå ut det. Tunnare hår är ofta lättare att styla och föna upp till en schysst volym, säger Elin Rantatalo och fortsätter:

– När jag hade tunnhåriga kunder kunde man få det att se ut som att de hade mycket hår, men de har inte samma självförtroende hemma.

Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutinBrand logo
Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutin
Annons