Hårmode 2021

Foto: Lucia Sabatelli
Här får Feminas chefredaktör en total hår-makeover
2:54

Efter reklamen: Här får Feminas chefredaktör en total hår-makeover

(2:54)

Slå på ljud

New York. London. Milano.

På ett coronasäkert sätt sveper just nu toppskiktet av modekännare över världen för att kolla in och visa upp vilka trender som gäller för kommande säsong under världens modeveckor. Och bland besökarna går det att ana vilka hårtrender som snart landar hos oss. Vissa av dem har vi sett förr, och gemensamt för samtliga trender som gäller i höst och vår är att de alla är lätta att ta till sig!

1. Boben är tillbaka

En gammal goding bland frisyrer är tillbaka!

Wang mengmeng/ ASSOCIATED PRESS / TT

Alla som levt ett gäng jordsnurr har sett den förr. En klassisk bob. Frisyren är tillbaka och syntes på många trendsättare på gatorna under årets modevecka i London. Kortare i bak, längre i fram och snyggt plattad. En frisyr som är lika snygg nu som sist den var modern!

2. Våga detaljer!

Våga smycka håret!

Katie Collins

Håraccessoarer blir bara hetare och hetare. Skapa mönster med håret, eller använd allt från smycken till vackra klämmor i håret. Inga hårdetaljer är för mycket under hösten 2021 och våren 2022!

3. Den låga knuten

Låt inte håret och frisyren ta allt för stor plats – men se elegant ut ändå! Den låga knuten är en perfekt stil för dig med halvlångt hår. Mittbena och åtstramat hår över huvudet som avslutas med en nätt och slät knut vid nacken. En stil som just nu syns på många trendkännare där ute. Ofta låter de i stället någon accessoar ta plats, som solglasögonen eller en scarf runt halsen. Eller varför inte plocka upp de gigantiska örhängena igen? Så snyggt!

Nya frisyren blandar två av årets största hårtrender

4. Höstens lugg 2021 är kort och rak

Satsa på kortklippt lugg

Kortklippt och rak lugg är höstens trend.

Nataliya Petrova/TT

När vi väl vant oss vid gardinluggen spår nu trendsajter och kunniga att denna halvlånga lugg är ett minne blott. Tillbaka är i stället den kortklippta, raka och fylliga luggen. Snygg men svår för alla med hår som drar åt det lockiga håret. Lite självfall i luggen, matchat med en rufsigare uppklippt frisyr är däremot helt rätt just nu!

5. Lekfullhet

Hårtrender 2021

Lekfullhet är höstens största hårtrend!

TT

Den sista trend många spår, och som redan känns som en favorit, är lekfullheten. Att skippa trender och leka med ditt hår, göra det du tycker är allra roligast och passar för dig, är mer inne än någonsin. Roliga frisyrer, härliga accessoarer, häftiga färger. Du ska vara du på ditt allra härligaste vis, och känna dig glad i din frisyr. En trend vi tänker hålla hårt i och låta stanna långt längre än en säsong!

Mest läst