Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya frisyren blandar två av årets största hårtrender

20 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det senaste året har frisyren som de flesta trodde var borta för alltid – hockeyfrillan – gjort återtåg i modet.
Tillsammans med shag-klippningen skapar den nu höstens modefrisyr: den shaggy hockeyfrillan.
Annons
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

De senaste två åren har hockeyfrillan börjat göra sin återkomst – först på enstaka vågade huvuden, men nu på senaste tiden har det blivit allt vanligare bland kändisarna att sporta den 80-talsdoftande frisyren. Artisten Miley Cyrus har länge varit förtjust i frisyren som många nog trodde var begravd för gott, och på senaste tiden har också världsstjärnan Rihanna setts med en hockeyfrilla.

Förutom hockeyfrillan är det shag-klippningen eller wolfcut som har varit årets stora frisyrtrend. Den taggigt uppklippa frisyren gjorde comeback när populära artisten Billie Eilish visade upp en frisyruppdatering i samband med sitt nya album. Då hade hon inte bara färgat håret blont, från det tidigare svarta och gröna, utan också klippt håret i den populära wolfcut-frisyren – vilket givetvis fick mängder av personer att boka frisörtid.

Annons

Höstens allra trendigaste frisyr är en kombination av de två ovanstående trenderna – nämligen en shaggy hockeyfrilla, eller en ”shullet”, som det kallas på engelska.

– Den är lång, nästan övervuxen, baktill och mycket kortare framtill. Det är inte inte som 80-talets hockefrilla som är kort framtill, men den är kort. Den är kortare än en shag-frisyr framtill, förklarar Devin Toth, hårstylist i New York för Popsugar.

Frisyren är längre än en vanlig hockeyfrilla, förklarar Toth.

– En klassisk shag-frisyr har lugg, men lagren högst upp är medellånga. När det kommer till en shullet så är det som en klassisk shag-frisyr men att lagren högst upp är väldigt korta, och blandar sig inte med bakdelen där håret är extra långt.

Sugen på att testa? Här hittar du inspiration!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons