Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Slå på ljud

De senaste två åren har hockeyfrillan börjat göra sin återkomst – först på enstaka vågade huvuden, men nu på senaste tiden har det blivit allt vanligare bland kändisarna att sporta den 80-talsdoftande frisyren. Artisten Miley Cyrus har länge varit förtjust i frisyren som många nog trodde var begravd för gott, och på senaste tiden har också världsstjärnan Rihanna setts med en hockeyfrilla.

Förutom hockeyfrillan är det shag-klippningen eller wolfcut som har varit årets stora frisyrtrend. Den taggigt uppklippa frisyren gjorde comeback när populära artisten Billie Eilish visade upp en frisyruppdatering i samband med sitt nya album. Då hade hon inte bara färgat håret blont, från det tidigare svarta och gröna, utan också klippt håret i den populära wolfcut-frisyren – vilket givetvis fick mängder av personer att boka frisörtid.

Ekonomi

Allt du behöver veta under din skilsmässa – delta i Feminas webbinarium

Höstens allra trendigaste frisyr är en kombination av de två ovanstående trenderna – nämligen en shaggy hockeyfrilla, eller en ”shullet”, som det kallas på engelska.

– Den är lång, nästan övervuxen, baktill och mycket kortare framtill. Det är inte inte som 80-talets hockefrilla som är kort framtill, men den är kort. Den är kortare än en shag-frisyr framtill, förklarar Devin Toth, hårstylist i New York för Popsugar.

Frisyren är längre än en vanlig hockeyfrilla, förklarar Toth.

– En klassisk shag-frisyr har lugg, men lagren högst upp är medellånga. När det kommer till en shullet så är det som en klassisk shag-frisyr men att lagren högst upp är väldigt korta, och blandar sig inte med bakdelen där håret är extra långt.

Jag har testat hundratals värmeborstar för håret – det här är min favorit

Sugen på att testa? Här hittar du inspiration!