Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Helen Mirrens vågade frisyr – knallblått i Cannes

17 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Helen Mirren.
Helen Mirren vet hur man gör entré.
På Cannes filmfestival dök Hollywoodstjärnan upp med en extravagant blå frisyr på röda mattan, som matchade hennes blåa klänning.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Helen Mirren är inte rädd för att sticka ut och rocka unika looks på röda mattan. När filmfestivalen i Cannes hade premiär på tisdagen dök Hollywoodstjärnan upp med en frisyr som helt klart stack ut från mängden.

Den brittiska skådespelaren valde nämligen dagen till ära en stor blå frisyr, som matchade hennes blåa galaklänning.

”Hon vet hur man gör entré”, skrev Helen Mirrens stylist Lee Harris på sin Instagram.

Stjärnans knallblåa hår var stylat i en extravagant uppsättning ovanpå huvudet, med håret färgat i olika nyanser av blått.

Helen Mirren i Cannes 2023.
Helen Mirren på röda mattan i Cannes.

Helen Mirren är känd för att göra vågade val på röda mattan, både med sitt hår och sina kläder. Stjärnan tycker om att klä sig glamouröst, och har tidigare skapat rubriker både med höga platåskor i plast och rosa hår.

Annons

Helen Mirrens ord om hårförvandlingen

I en intervju med Vogue 2021 berättade Helen Mirren om sin avslappnade inställning till att bli gråhårig.

– Processen att tappa färgen på håret har varit väldigt enkel för mig, det såg bara mer och mer ut som att jag hade vistats i solen, men året runt, sa hon då.

När Helen Mirren testade på rosa hår 2019, i en mindre dramatisk styling, konstaterade hon att hon var inspirerad av en deltagare i America's next top model.

– Hon hade rosa en vecka och nästa vecka hade hon inte rosa hår och veckan efter var det rosa igen. Så jag insåg att det var något man kunde göra och få bort väldigt enkelt. Så jag tänkte ”jag kör rosa i kväll”, har hon sagt.

Annons