Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jackie Kennedy Onassis enkla hårknep – som är riktigt trendigt i dag

27 sep, 2023 
Jackie Kennedy Onassis hårknep
Få har haft lika ikoniska frisyrer som Jacqueline ”Jackie” Bouvier Kennedy Onassis. Att det krävdes tid och kärlek för att få till Jackies voluminösa och glänsande svall är kanske ingen nyhet, men att ett av hennes främsta knep faktiskt är riktigt enkelt att anamma är desto mer överraskande. Här är tricket, som dessutom är ordentligt trendigt just nu!
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Det är inte för intet som Jacqueline ”Jackie” Bouvier Kennedy Onassis gått till historien som en av de mest inflytelserika presidentfruarna. Det var mellan 1961–1963 som Jackie blev känd som USA:s första dam, genom giftermålet med John F. Kennedy, och sedan dess har hon bland annat hyllats som modeikon och rosats för sin eleganta smak.

Trots att det nu gått 30 år sedan Jackie somnade in, och hela 60 år sedan hon lämnade Vita huset, så är hon än i dag en modeförebild för många. Jackies ikoniska stil har bland annat kännetecknats av hennes stora solglasögon, klassiska dräkter, stylade ögonbryn och välfixade hår. En look som få har glömt – och som åtskilliga gärna efterliknar.

Särskilt Jackies alltid lika stylade, glänsande och voluminösa frisyr beskrivs ofta som hennes signum. Därför kommer det nog inte som någon överraskning att ikonen la ner mycket tid och kärlek på just sitt hår, men att hennes främsta knep faktiskt är enkelt och går att efterlikna är däremot desto mer förvånande.

Annons

Peter Lamas, som var en av hennes makeup-artister efter att hon lämnade Vita huset och flyttade till New York, har nämligen avslöjat hemligheterna bakom den tidigare presidentfruns friska och glänsande hår.

Jackie Kennedy Onassis enkla hårknep

Du som vill ta efter Jackie Kennedy Onassis behöver kanske framför allt ställa in dig på att det kommer ta tid. Jackies ikoniskt stylade frisyr var ju alltid just det – stylad. Men du behöver självklart inte sätta dig i frisörstolen dag ut och dag in som den tidigare presidentfrun, utan satsa istället på att ha rätt redskap hemma. Verktyg som en riktigt bra hårfön eller värmespolar är dina bästa vänner!

Men att ständigt använda sig av produkter och värmeverktyg sliter självklart på håret. För att ändå hålla längderna friska och frissfria hade Jackie ett alldeles särskilt knep, som faktiskt också är riktigt trendigt just nu.

När hon skulle sova undvek hon nämligen att håret skulle få kontakt med lakan av bomull och sov istället på ett örngott av siden. Dessutom använde hon också en silkesscarf kring håret.

Jackie Kennedy Onassis sidenscarf

– Om du sover på bomull så sliter det på håret, säger Peter Lamas till Refinery29.

Anledningen till att håret mår bättre av sidenörngott är att det leder till mindre slitage eftersom stråna glider lättare över materialet. Dessutom absorberas inte hårets naturliga fukt eller eventuella produkter av tyget, såsom det kan bli på bomull.

Men att sova på lakan av siden är inte bara bra för dina längder, utan är också positivt för huden. Materialet är allergivänligt eftersom det är resistent mot mögel och svamp, och dessutom gör det att man håller rätt temperatur samt undviker friktion. Eftersom tyget är friktionsfritt så får man inga veck i ansiktet av tyget, och ens hudvård gnuggas inte heller av.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons