Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisfrisören: Du kan ha tvättat håret på fel sätt hela tiden

21 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, TT.
Hårtrenderna förändras hela tiden, och det är kanske inte så konstigt om håret känns trött och slitet.
Men många av oss tvättar och tar hand om håret på helt fel sätt.
Kändisfrisören Tyson Grant avslöjar vanliga missarna och ger sina bästa tips för att enkelt rädda barret!
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigtBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt

Att experimentera med håret och byta frisyr eller hårfärg är roligt och lustfyllt – men det kan också sluta med att man sitter med hår som inte alls känns friskt och starkt efter ett tag. Många av oss kämpar med torrt och frissigt hår, som känns trött och slitet.

Men ofta går håret att rädda – och på ganska enkla sätt. Kändisfrisören Tyson Grant delar med sig av de vanligaste hårmisstagen han ser att hans kunder gör, och hur du enklast löser problemen!

Rätt schampo och balsam

Det första steget till att få ordning på håret är att se till att du har rätt typ a schampo och balsam. Tyson menar att det i nio fall av tio är där problemet ligger. Välj ett schampo fritt från sulfater, och som är gjort för torrt och skadat hår. Sulfater är det som gör att schampot löddrar, men det kan också ta bort fukten från håret och göra att du får irriterad hårbotten.

Annons

Övertvätta inte håret

Att tvätta håret för ofta för att håret blir torrt och strävt. Men att veta exakt hur ofta eller sällan håret ska tvättas är desto svårare – det är nämligen väldigt individuellt, och påverkas av vilken livsstil du lever. Om du tränar ofta kommer du kanske behöva tvätta håret oftare än någon som aldrig tränar eller svettas. För att sprida ut tillfällena då du tvättar håret med schampo kan det vara bra att använda ett torrschampo om hårt känns smutsigt och fett.

Varsam med blött hår

Håret är som allra känsligast när det är blött, och speciellt personer med tunna hårstrån eller lockigt hår måste vara försiktiga med håret när det är blött och nyduschat. Borsta inte håret när det är fuktigt om du inte använder en borste som är specifikt skapad för att användas i blött hår.

När du ska torka håret efter dusch så skippa den intensiva handdukstorkningen där du gnuggar håret torrt. Pressa istället varsamt håret med en fluffig handduk, eller ännu hellre med en mjuk t-shirt eller mikrofiberduk.

Annons

Var försiktig med stylingverktygen

Värme skadar håret, så var noga med att använda dig av värmeskydd innan du fönar, lockar eller plattar håret med olika stylingverktyg. Om du känner dig bekväm med det är det bra att låta håret vila mellan gångerna du stylar det, och kanske variera frisyrerna med en vanlig hästsvans istället.

Ta hjälp av frisör

Känner du att inget hjälper mot ditt torra och skadade hår är det dags att koppla in frisören. På frisörsalongen kan du dels få professionella behandlingar som verkar på djupet mer än det du gör hemma. För att kluvna toppar inte ska sprida sig är det också viktigt att toppa håret regelbundet.

Källa: The Sun.

Annons