Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändiskvinnornas ställningstagande – poserar helt oretuscherade

30 nov, 2016 
AvNanna von Knorring
De avklädda modellerna i sexiga poser i Pirelli-kalendern är ett minne blott. År 2017 har inte en endaste bild i kalendern retuscherats.
Annons

I år är det den legendariske fotografen Peter Lindbergh som stått bakom kameran och han har valt ut 14 skådespelare samt en vän som fotograferats för Pirelli-kalender. Bilderna på stjärnorna har inte retuscherats överhuvudtaget.

Bland kvinnorna i kalendern finns svenska stjärnskottet Alicia Vikander och även Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Uma Thurman, Lea Seydoux, Rooney Mara, Kate Winslet, Robin Wright, Julianne Moore, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Penelope Cruz, Jessica Chastain, Helen Mirren och Anastasia Ignatova, som är professor i politisk teori.

Genom att låta bli att retuschera bilderna ville Peter Lindbergh göra ett ställningstagande mot dagens skönhetsideal.

”Det här är några av de mest talangfulla kvinnorna i hela världen som jag beundrar. De är emotionella och jag ville visa det”, sa han om kalendern vid en presskonferens som hölls under tisdagen, enligt Harper’s Bazaar.

Annons

Vid presskonferensen närvarade även Nicole Kidman, Uma Thurman och Helen Mirren som alla lyfte frågan om att visa riktiga kvinnor och riktig skönhet i stället för retuscherade modeller.

”Jag har två döttrar och en son och jag tror det är lika viktigt för män att se deras mammor bli äldre och vara sig själv”, sa Uma Thurman.

Se de första bilderna från kalendern nedan.

Julianne Moore

Uma Thurman

Annons

Nicole Kidman

Jessica Chastain

Annons

Lupita Nyong’o

Robin Wright

Annons

Se modellerna fotograferas och hör deras tankar om den oretuscherade kalendern i klippet nedan.

Läs även

Annons