Frisyrer

Vill du uppdatera frisyren för att vara riktigt inne under det nya året finns det flera vägar att gå.

– Jag spår att väldigt uppklippta frisyrer kommer tillbaka. Tänk många lager med en rocktjej-vibb, säger kändishårstylisten Chris Appleton, som bland annat sköter Kim Kardashians och Jennifer Lopez frisyrer.

– Jag tror också att folk kommer anamma naturliga lockar och textur, säger han.

Passar inte det ens stil så kommer man också kunna gå i rakt motsatt riktning och ändå vara trendig, menar Appleton. Efter ett år av att klippa sig själv hemma framför badrumsspegeln så spår han att många kommer vara sugna på raka linjer och uppstyrda frisyrer.

– Den klassiskt korta pagen och lugg som ramar in ansiktet kommer också vara populärt.

Chris Appleton med Kim Kardashian.

Hårfärger

Rita Hazan är en efterfrågad hårfärgare i Hollywood, och tror att vi kommer se två skilda vägar när det kommer till trender för hårfärg 2021.

– Jag tror att det finns två sorters människor. De som är oroliga över covid och vill se bra ut men har hår som är lätt att ta hand om, och de som känner att livet är kort och säger "jag vill göra och prova allt jag någonsin velat, men som jag varit för rädd för tidigare”, säger hon.

För den förstnämnda gruppen tror Rita att naturliga och enkla hårfärger kommer vara inne, som choklad- eller karamell-nyanser, eller en solblekt blond. De som vill prova på vad livet har att erbjuda kommer i stället inte vara rädda för intensiva förändringar, som att färga håret rosa eller lila, spår Hazan.

En ny attityd

Brittiska hårstylisten Charlotte Mensah konstaterar att hon ser en stor utveckling i hur hennes klienter ser på sitt eget hår. Under coronapandemin har många fått en större förståelse för hur deras eget hår fungerar – hur det mår när man inte stylar det, vad det behöver för att må bra och hur man tar hand om det.

– 2021 kommer handla om att jobba med ens naturliga textur på håret, och omfamna vad man föddes med och hitta rätt produkter för att ta hand om det och hålla det hälsosamt.

Charlotte Mensah.

Nytt produktfokus

Under 2021 kan man vänta sig att se uttänkta hårprodukter som har mer specifika ändamål och passar olika typer av hår – från afro och stora lockar till tunt hår. Det kommer också vara fokus på hållbarhet, då det blivit ett ökat krav från kunderna att ha produkter med miljövänliga ingredienser och återvinningsbara förpackningar. Trender som schampo i kakform kan också öka ytterligare.

Källa: Town & Country.
Läs mer:
Studie: Det här avgör när du blir gråhårig
Proffstipset: Därför ska du alltid använda värmeskydd i håret
5 sätt att se piggare ut på 5 minuter

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: