Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Karin Adelskölds djärva klipp – visar upp nya moderna hockeyfrillan

03 okt, 2022 
AvMalin roos
FotografPrivat
Wolf cut, Butterfly, Mullet – eller helt enkelt en uppdaterad version av den omtvistade 80-talsklassikern hockeyfrillan.
En av dem som omfamnat det nya trendiga hårklippet är journalisten och ståuppkomikern Karin Adelsköld.
– Min beställning var en blandning av Joey Tempest och Sue Ellen i Dallas, berättar hon för Femina.
Annons
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022Brand logo
Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022

Vi har sett det i modemagasinen, på röda mattor och på TikTok.

Hur de långa, hela längderna fallit till golvet och ersatts av frisyrer med uppklippta, flikiga etapper som andas retro. Två av stjärnorna som fått ”Wolf cut” att trenda i sociala medier under det senaste året är Billie Eilish och Miley Cyrus.

Enkelt förklarat karaktäriseras frisyren av kortklippt hår framtill och på sidorna men längre bak.

En modern tolkning av en hatad och älskad gammal hårklassiker – hockeyfrillan.



En av dem som anammat den nya heta frisyren är Karin Adelsköld.

För Femina berättar journalisten och ståuppkomikern att hon klippte sig på inspiration och en kärlek till nostalgi.

– Jag började se Stranger Things sist av alla i somras och där är precis varje millimeter 80-tal. Kläder och hår, allt. Därefter såg jag Physical som också är 80-talsnostalgi. Det påverkade säkert. Men jag brukar göra en radikal förändring var tionde år, säger Karin Adelsköld.

Annons

Ville se ut som Sue Ellen i Dallas

Senast var när hade 40-årskris, berättar hon och beskriver hur hon klippte av sig håret för att se ut Robin Wright i House of cards.

– Nu har jag 50-årskris och har gått och tänkt på vad jag skulle göra. Jag kom fram till att det måste bli 80-talet. Jag älskade pudelrocken som stil, säger Karin Adelsköld och tillägger att hon känner sig som ”Joey Tempest flickvän” efter det djärva klippet.

Inspirationen var Joey Tempest i Europe och Sue Ellen i Dallas, säger Karin Adelsköld om nya "hockeyfrillan".

För djärvt skulle det visa sig bli. 80-talsklassikern är tydligen fortfarande 2022 en vattendelare, skulle Karin bli varse när hon ringde frisören med sin beställning: ”en blandning av Joey Tempest och Sue Ellen i Dallas.”

– Min frisör sa: ”Nej, men ska du verkligen? Nu när du sparat ut så långt”. Då ringde jag en annan frisör: ”Hej kan ni klippa hockeyfrilla?”. Jag fick lägga till ”mullet” för säkerhets skull, så de skulle förstå.

Annons

Efter ett besök på salongen Udda fåglar på Södermalm i Stockholm fick hon frisyren precis så som hon vill ha den.

– Det är verkligen hur kort som helst på bakhuvudet. Det är en hockeyfrilla. En lite mjukare variant, nästa gång kanske jag vågar klippa ännu mer, säger Karin Adelsköld och tillägger att hon har haft ”de sjukaste frisyrerna” genom åren.

Hon har inte varit lika upprymd varje gång, konstaterar hon och nämner 30-årskrisen när hon hade braides ända ned till rumpan och den hennafärgade pixie-frissan för 15 år sedan.

– Det såg för jävligt ut.

Karin Adelskölds frisyrresa - från stubblugg till Robin Wright.

Med hockeyfrillan blir hennes 80-talslista komplett. Hon har haft stubblugg –(check!) synthfläta (check!) och permanent (check!).

Just permanenten blev ingen höjdare, minns hon.

Annons

– Eftersom jag är så lockig naturligt blev det otroligt… frissigt. Med den här frisyren är det tacksamt eftersom jag som en inbyggt permanent med 80-talslockar. Jag har hållit på och platta håret men jag kände ”fuck it, nu får det vara”, säger ståuppkomikern som fyller 50 nästa år och som i höst är ute och lär folk att ha kul på jobbet.

– Min dotter bara ”OMG vilken ålderskris du har”. Men jag trivs skitbra. Jag har bara spelat 80-talsmusik hemma sen jag klippte mig. Just nu går Madonnas Holiday-album varmt. Det är inte det att jag känner mig gammal, tvärtom. Jag känner mig skitung och undrar ”shit, hur ska jag hinna allt”.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons